Boşaltılan binaların akıbeti belli oldu! Savunmada kullanılacak...

Boşaltılan binaların akıbeti belli oldu! Savunmada kullanılacak...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gündeme gelen askeri alanların şehir dışına çıkarılması sonrasında bu alanların nasıl değerlendirileceği merak edilirken Konya'daki iki bölgenin Savunma Sanayii'ne kazandırılacağı öğrenildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Konya'daki askeri alanlardan bazıları şehir dışına taşındıktan sonra kamuoyunda bu alanların ekonomiye kazandırılması gerektiği beklentisi artarken, bu alanların kullanım hakkının halen Milli Savunma Bakanlığı'nda olduğu öğrenildi. Milli Emlak'ın bu alanlar için geçtiğimiz yıllarda Milli Savunma Bakanlığı’na kendilerine verilmesi konusunda yazılar yazdığı fakat cevapların hep olumsuz olduğu da gelen bilgiler arasında.

19731824_10211644935974005_778691052627100558_n.jpg

SAVUNMA SANAYİİ'NDE KULLANILACAK

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'yi ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun Başkanlığı'ndaki heyet, Konya'daki bu alanların nasıl değerlendirileceği konusunda Nurettin Canikli ile istişare etmiş ve Bakan'ın Konya'yı ziyaret ederek bu alanları da inceleme fırsatı bulacağını açıklamıştı. Önümüzdeki günlerde Konya'ya gelecek olan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerinde inceleme yaparak bu alanları Savunma Sanayii'nde değerlendireceklerini söylediği öğrenildi.

BAŞBAKAN'IN TALİMATI VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise askeri alanların şehir dışına çıkarılması sonrasında bu alanların ne olacağı konusunda  "Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Böyle bir yapı yok. O zaman bunların dışarıya çıkarılması esas. Doğru olanı yapmak lazım. Sayın Başbakanımızın talimatı şuydu. 'Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye bir çalışma yapsınlar, ortak bir çalışma yapsınlar.' Bunun içerisinde tabii bu taşınan alanlar ne olacak? Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da işaret ettiği gibi buralar vatandaşın kullanımına açık yeşil alanlar, rekreasyon alanları, nefes alma yerleri, şehirlerin çok güzel akciğerleri olabilir." şeklinde açıklama yapmıştı.

img_5688.jpg

KONYA'DA İKİ YER VAR

Konya'da bilinen Alaaddin Bulvarı’nda eski 2. Ordu Komutanlığı binası ve Meram Yeniyol 56. Bakım Merkez Komutanlığı (Havzan Tank Taburu) olarak iki bölge bulunmakla birlikte Türkiye'de askeriyeden boşaltılan bazı bölgeler farklı amaçlarda kullanılma üzere ekonomiye kazandırılmış. Öte yandan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gündeme gelen askeri alanların şehir dışına çıkarılması sonrasında atıl olarak bekleyen bu alanların kullanıma açılması veya başka bir kuruma devredilmesi için Milli Savunma Bakanlığı, tahsis talebinden vazgeçmesi gerekiyor. M. Ali Elmacı-Memleket