Borsada Spor Şirketleri Hızlı Düşüyor

Borsada Spor Şirketleri Hızlı Düşüyor

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri haftaya hızlı düşüşlerle başlayarak yatırımcısına ortalama yüzde 8,6 kaybettirdi.Galatasaray'ın, dün...

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri haftaya hızlı düşüşlerle başlayarak yatırımcısına ortalama yüzde 8,6 kaybettirdi.

Galatasaray'ın, dün akşam Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında son haftaya puan avantajını koruyarak girmesine karşın, hisse senetleri değer kaybederken, bu akşam İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin hisse senedi fiyatı da hızlı düştü.

Güne yükselişle başlayarak 35,90 lirayı gören Galatasaray hisse senedinin fiyatı, geçen hafta Borsa İstanbul tarafından başlatılan brüt takas uygulamasının ardından etkili olan hızlı düşüş eğilimine geri döndü. Galatasaray hisselerinin fiyatı şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 9,55 değer kaybederek 30,30 lira ile taban fiyattan işlem görürken, Fenerbahçe hisselerinin fiyatı da yüzde 10,77 düşüşle 35,60 liraya geriledi.

Galatasaray mağlubiyetinin ardından güne düşüşle başlayan Beşiktaş hisselerinin fiyatı yüzde 7 değer kaybıyla 1,90 liraya, Trabzonspor hisselerinin fiyatı ise yüzde 1,40 azalışla 1,39 liraya düştü. Borsa İstanbul tarafından spor şirketlerinin hisse senedi performanslarından hesaplanan spor endeksi de şu dakikalarda yüzde 8,61'lik düşüşle tüm sektör endeksleri içerisinde yatırımcısına en fazla kaybettiren endeks oldu.

Galatasaray hisselerinin fiyatı, 14 Mayıs'ta şampiyonluk beklentisinin yükselmesi ile hızlı bir şekilde yükselişe geçerek, 5 işlem gününde yüzde 100 kazandırarak 41,55 liraya kadar çıkmıştı. Olağanüstü fiyat hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul “Otomatik Seans Durdurma Sistemi” tarafından iki kez işleme kapatılan Galatasaray pay piyasası, brüt takas uygulamasın başlaması ile düşüşe geçerek cuma günü yüzde 18,29 değer kaybetmişti.

Bu akşam oynanacak Süper Lig'de şampiyonluk umudunu son haftaya taşımak isteyen Fenerbahçe, 33. hafta mücadelesinde İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak.

Beşiktaş'ı yenerek puanını 76'ya çıkaran Galatasaray'ın 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe’nin şampiyonluk umudunu son haftaya taşıması için mutlaka galip gelmesi gerekiyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı