Borsa İstanbul'un işgali davası​

Borsa İstanbul'un işgali davası​

15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Borsa İstanbul'un işgaline ilişkin davada 1'i firari 9'u tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık eski Binbaşı Ahmet Baykal savunma yaptı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgaline ilişkin 1'i firari 9'u tutuklu 15 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık eski Binbaşı Ahmet Baykal savunma yaptı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada, tutuklu sanık eski Binbaşı Ahmet Baykal savunmasında hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, FETÖ üyesi olmadığını iddia etti.

Aldığı eğitimler, tugayın işleyişi, KOKTOD faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Baykal, olay günü Borsa İstanbul'da yaralandığını, kendisini ateşten korumak için karanlık bir bölgeye gittiğini söyledi.

Baykal, kan kaybından gözünün kararması sonucu yere düştüğünü anlatarak, bir grubun kendisini Borsa İstanbul binasının önüne taşıdığını, daha sonra Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü, darbe ile FETÖ'yü ilk kez burada duyduğunu öne sürdü.


- "Savcılık ifadelerini reddetti"

Mahkeme başkanının, "Darbeyi ilk kez emniyette öğrendim' diyorsun ancak savcılık ifadende, "15 Temmuz'da 20.30-21.00 civarında Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit'in yaptığı konuşmada silahlı kuvvetler yönetime el koydu dediğini" söylemişsin. Neler diyeceksin?" sorusuna sanık Baykal, "Savcılık ifademi reddediyorum." dedi.

Mahkeme başkanı da bunun üzerine sanık Baykal'a, cep telefonunda dijital inceleme raporlarında WhatsApp yazışmalarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Grup yazışmalarında 'İMKB düşmek üzere', 'kapıları kırdılar', 'yardım', 'halk dağıtıldı', 'polisten ses çıkmıyor', 'mühimmat var, moraller yüksek', 'söyleyin herkes evinde kalsın', 'birkaç gün sokağa çıkma yasağı uygulansın', 'bu yazdıklarımı kimseyle paylaşmayın' gibi mesajlar var. Sen darbeyi emniyette öğrendim demişsin ama bunlara ne diyeceksin?" diye sordu.

Sanık Baykal da bu soruya, "firari sanık Murat Çelik cep telefonumu almıştı." yanıtını verdi.

Başkanın, "Erdem Balkan diye biri ifadesinde bir evde, Cihangir isimli kişinin kendisinden ve senden sorumlu olduğunu, daha sonrasında senin tayininin İstanbul'a çıktığını söylüyor. Kim bu Cihangir?" diye sorması üzerine sanık Baykal da "Bu ifadeyi reddediyorum. İfadeler yalan." dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :