Bombalar dünyasını "kararttı"

Bombalar dünyasını "kararttı"

Halep'teki kuşatmada rejim güçlerinin bombardımanında babasını kaybeden 13 yaşındaki Yeze Suphi de bu sırada ağır yaralanarak göremez hale geldi- Mikrop kapmaması için ağız maskesiyle gözlerini koruyan çocuk, Cerablus'ta hayata tutunmaya çalışıyor- Anne H

GAZİANEP/HALEP (AA) - KEREM KOCALAR - Halep'teki kuşatma sırasında rejim güçlerinin bombardımanında babasını kaybeden 13 yaşındaki Yeze Suphi, gözlerinde oluşan hasar nedeniyle "karanlık bir dünyaya" hapsoldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus, ülke genelinde ölüm tehdidi altındaki mazlumlara kucak açmaya devam ediyor.

Annesi ve 3 kardeşiyle Cerablus'a sığınan Yeze Suphi de buradaki çadır kentte kalıyor. Halep'te evleri rejim güçlerinin bombardımanında yerle bir olan, babasını kaybettiği olayda ağır yaralanan 13 yaşındaki çocuk, Cerablus'ta hayata tutunmaya çalışıyor.

Vücudunun yanı sıra yüzünde derin yaralar oluşan, göz çevresindeki hasar nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Suphi, sağlığına kavuşacağı günün özlemini çekiyor. Olaydan sonra insanlarla fazla iletişim kurmayan Suphi, genellikle kanser hastalarının kullandığı ağız maskesini, mikrop kapmaması için gözlerine takıyor.

- "Savaş derin yaralar bıraktı"

Çocuğun annesi Feyca Hade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın kendilerinde unutamayacakları kadar derin yaralar bıraktığını belirtti.

Eşini kaybettiği olayda Yeze'nin de göremez hale geldiğini anlatan Hade, "Yıkıntıların arasından oğlumu çıkardığımda her yeri kanlar içindeydi. Yaşadığına şükrettik ama sonra acı gerçekle yüzleştik. Allah'a çok şükür oğlum sağ. Tek umudum tedavi olabilmesi." dedi.

Suriye'deki kısıtlı imkanlarla oğlunu doktora göstermeye çalıştığını ancak sadece krem bulabildiğini belirten Hade, şunları kaydetti:

"O benim her şeyim. Oğlumun gözünün önündeki etlerin gerilerek görmesini engellediğini söylediler. Yani tedavi olabileceği söyleniyor. Yeter ki uzman bir doktor görsün. Bunun için en büyük umudum Türkiye. Çocuğumun beni bir kez daha görebilmesi için her şeyimi verirdim. Onun yüzünün bu halini görünce için parçalanıyor ama elimden bir şey gelmiyor. Benim için en büyük servet onun yeniden dünyayı görmesi. İnşallah o da olacak. Benim umudum var. Oğlumun hali gözümde canlanınca aklımı yitirecek gibi oluyorum. Allah kimseye böyle bir imtihan vermesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :