Bölümü seçene "arılı kovan" hediye

Bölümü seçene "arılı kovan" hediye

DÜ Yığılca Meslek Yüksek Okulu Arcılık Bölümünü seçen öğrencilere arılı kovanının yanı sıra burs verilecek ve barınma ihtiyaçlarından ücret talep edilmeyecek- DAGEM Müdürü Kekeçoğlu:- "Bu programa gelen öğrencilere her ay bir burs veriliyor. Barınma ihti

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Yığılca Meslek Yüksek Okulu Arcılık Bölümünü seçen öğrencilere arılı kovan hediye edilecek.

DÜ Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Meral Kekeçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölümün kuruluş amacının arıcılığın daha bilimsel ve bilinçli hale getirilmesi olduğunu belirterek, bu bölümü seçen öğrencilere birçok sürprizin yapılacağını söyledi.

Öğrenciler için güzel bir eğitim alanının oluşturulduğuna dikkati çeken Kekeçoğlu, "Bu programa gelen öğrencilere her ay bir burs veriliyor. Barınma ihtiyaçları için ise ücret talep edilmiyor. İyi bir öğretmen kadrosuna sahip oluyorlar. Aynı zamanda öğrencilerimize iki adet arılı kovan hediye ediyoruz. Mezun olduklarında ise kovanlarını da alabilecekler." dedi.

İyi bir alt yapıya sahip olduklarını belirten Kekeçoğlu, şöyle konuştu:

"Arıcılık programı öğrencilerimiz var gücü ile çalışmaya devam ediyor. DAGEM 2009 yılında kuruldu fakat Arıcılık Bölümü daha yeni kuruldu. Bu bölümün çok iyi bir uygulama alt yapısına sahip olan DAGEM sayesinde öğrenciler sürekli olarak çalışmalar yapıyor. Hatta bilimsel çalışmalar yapıyor. Birçok öğrenciden duyuyorum. Arıcılık bölümünde okudum ama tek bir arı ve kovanı görmeden mezun oldum diyen öğrenciler var. Yığılca'da bulunan arıcılık bölümü bu şekilde değil. Öğrenciler artık arıdan bıkıyorlar."

Bölümün kurulmasında yerel yönetimin katkısının çok büyük olduğuna değinen Kekeçoğlu, "Yığılca Kaymakamlığı ve Yığılca Belediyesinin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerin aradığı her şey var." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :