Bolu'da terör örgütü propagandası davası

Bolu'da terör örgütü propagandası davası

Terör örgütü DHKP-C ile PKK propagandası yaptıkları iddia edilen 2 üniversite öğrencisi sanık hakim karşısına çıktı

BOLU (AA) - Bolu'da, terör örgütü DHKP-C ile PKK propagandası yaptıkları iddia edilen 2 üniversite öğrencisi sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sosyal medyadan DHKP-C propagandası yaptığı iddia edilen tutuksuz sanıklar Dilan K. ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) düzenlenen bir etkinlikte sözde PKK marşı söylediği öne sürülen Dilşah K. ve avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanıklar, haklarındaki suçlamalarla ilgili savunma yaptı.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Dilan K, kendisinin hiçbir terör örgütünü öven bir paylaşımda bulunmadığını öne sürdü.

Sosyal medyada bulunan bir paylaşımı yanlışlıkla paylaştığını iddia eden D.K, "Hakkımda başkası tarafından oluşturulan bir tweet'i paylaştığım iddia edilmiş. Ben bu paylaşımı kendi irademle oluşturmadığımı belirtmek isterim. Başkası tarafından oluşturulan paylaşımı yanlışlıkla takipçilerimle paylaşmışım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Suçsuzum. Beratimi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme başkanı Seyfi Han, Dilan K'nin paylaştığı iddia edilen yazıyı okuyarak bu şekilde bir paylaşımı nasıl yanlışlıkla yaptığını sordu.

Sanık da paylaşımda ismi geçen şahsı tanımadığını savunarak, hakkındaki iddiaları reddetti.

AİBÜ'de düzenlenen bir etkinlikte terör örgütü PKK'nın sözde marşını söylediği iddia edilen Dilşah K. de hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Dilşah K, üniversite kampüsünde kadınlar günüyle ilgili bir etkinliğe katılarak enstrüman çaldığını anlatarak, "Belirtilen tarihte eğlence temalı bir kadınlar günü etkinliğine katılmıştım. İddianamede belirtildiği gibi bu marşları söylediğim iddiası doğru değildir. İsnat ve iddiaları kabul etmiyorum. Bu etkinlikte propaganda teşkil edilecek şarkı ve sözleri söylediğimi hatırlamıyorum. Suçsuzum, beratimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Üniversitede düzenlenen etkinlikte şarkılar söylediğini kabul eden Dilşah K. ancak bu şarkıların iddianamede yer alan marşlar olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısına esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması, sanıkların avukatına ise bu mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için süre vererek, duruşmayı 17 Nisan'a erteledi.

İddianamede şüphelilerin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan birer yıldan 5'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :