Bolu'da teleferik hattı projesi hayata geçiriliyor

Bolu'da teleferik hattı projesi hayata geçiriliyor

Belediye Başkanı Yılmaz:"Karacasu beldemizden Gölcük Tabiat Parkı'na bir teleferik hattı çekilecek. Bu ilk etapta yapılacak bir çalışma. Daha sonra Aladağ ve Kartalkaya güzergahlarına çekilecek"

BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu beldesi ile Gölcük Tabiat Parkı, Aladağ ve Kartalkaya bölgesine yapılması planlanan teleferik hattı projesinin yapım işi ihalesini bitirdiklerini söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölcük Tabiat Parkı'nın, Bolu'nun en önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade etti.

Gölcük'ü tabiatın kalbi, kalbin merkezi gibi gördüklerini anlatan Alaaddin Yılmaz, "Karacasu beldemizden Gölcük Tabiat Parkı'na bir teleferik hattı çekilecek. Bu ilk etapta yapılacak bir çalışma. Daha sonra Aladağ ve Kartalkaya güzergahlarına çekilecek" dedi.

Yılmaz, Gölcük'e yapılacak olan teleferik hattı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde olumlu bir noktaya gelindiğini belirterek, projenin yapım işinin ihalesini bitirdiklerini dile getirdi.

Tabiat parkına çok araç giriş çıkışı gerçekleştiği için otopark konusunda sorunların yaşandığını anımsatan Alaaddin Yılmaz, şöyle devam etti:

"Karacasu-Gölcük hattına teleferik hattı yapıldıktan sonra araçla gidişler engellenerek, araç park alanları Karacasu'da olacak. Ziyaretçiler tabiat parkına teleferikle çıkacak. Gölcük, araçların yolun olduğu bir yerden ziyade, insanlarımızın gelip dolaşabilecekleri, tabiat ile iç içe olabilecekleri bir yer haline gelecek."

Karacasu-Gölcük Tabiat Parkı arasında bulunan 3 kilometrelik alana yapılacak olan teleferik hattı için 35 milyon liralık bir rakamın öngörüldüğünü vurgulayan Yılmaz, en kısa süre de teleferik hattının bitirilerek turizme kazandırılacağına işaret etti.

Diğer taraftan Bolu turizmini canlandırmak adına başka projeleri olduğuna da değinen Belediye Başkanı Yılmaz, "Gölcük'ten Karacasu beldesine yamaç kızağı yapılması için bir çalışmamız var. Bu proje de devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığından izin alınmasıyla birlikte projelendirme çalışmasına başlanacak" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı