Bolu'da öğrenciler için "ödev evi"

Bolu'da öğrenciler için "ödev evi"

Bolu Belediyesince evinde ders çalışma imkanı bulamayan öğrenciler için açılan "ödev evi"nde, ilk ve ortaokul öğrencileri öğretmenler nezaretinde arkadaşlarıyla da etkileşimde bulanarak ödev yapıyor- Belediye Başkanı Yılmaz: - "Kentte yaşayan ve maddi dur

BOLU (AA) - ZAFER GÖDER - Bolu Belediyesince açılan "ödev evi"nde, özellikle evinde uygun ortam olmayan ilk ve ortaokul öğrencileri, öğretmenlerin nezaretinde ders çalışıyor.

 Belediyenin sosyal tesislerinde oluşturulan "ödev evi"nde, anne ve babası okuma yazma bilmeyen, kalabalık aileye sahip ya da evlerinin fiziki koşullarının elverişsizliği nedeniyle ders çalışmakta güçlük çeken öğrencilere destek veriliyor.  

Günde 80 öğrenci okuldan çıktıktan sonra tesise gelerek belediye tarafından görevlendirilen öğretmenler gözetiminde ödevlerini yapıyor, eksik kaldıkları konularda da ek ders alma şansı buluyor.

Üst sınıfta okuyan öğrencilerin, küçüklere yardımcı olduğu tesiste, çocukların başarısına katkı sağlanması hedefleniyor 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik "ödev evi"nin önemli hizmetlerinden biri olduğunu söyledi.

Bir dönem öğretmenlik yaptığını anlatan Yılmaz,  "Benim annem ve babam okuma yazma bilmezdi.  Bizler tesadüfen okuduk. Aynı zorlukları yaşayan çocuklara destek olmak için bu uygulamayı başlattık. Kentte yaşayan ve maddi durumu olmayan öğrenci sayısı azımsanmayacak kadar çok. Özellikle bunlara yönelik hizmet veriyoruz" diye konuştu.

-"Öğrenciler ödev yaparken keyifli zaman geçiriyor"

Yılmaz, öğrenciler için sınıflar oluşturulduğunu dile getirerek şu bilgileri aktardı:

"Bu sayede gerek ailesi okuma yazma bilmeyen gerekse de maddi imkansızlıklar nedeniyle etüt merkezlerine gidemeyen öğrencileri tespit ederek buraya davet ettik. Buraya gelen öğrencilerimiz sıcak bir ortamda ödevlerini yapabiliyor. Anlamadıkları konuları buradaki görevli öğretmenlere sorabiliyor. Hem ders çalışıp hem de yaşıtlarıyla keyifli zaman geçiriyorlar." 

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Arda Sarı, "ödev evi"nde çok rahat ders çalışabildiğini vurgulayarak "Okuldan çıkınca annem beni buraya getiriyor. Biz de burada ders çalışıyoruz. Babam çalıştığı için evde bana ders çalışırken yardımcı olamıyor. Annem de hem kardeşim hem de benimle aynı anda ilgilenemiyor" diye konuştu.

Sarı, tesiste çok güzel bir çalışma ortamı bulunduğunu, öğretmenlerin de kendilerine yardımcı olduğunu anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı