Bolu'da ev ve ahır yangını

Bolu'da ev ve ahır yangını

Mudurnu ilçesinde çıkan yangında 8 ev ve 6 ahır kullanılamaz hale geldi

BOLU (AA) - Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan yangında, 8 ev ve 6 ahır zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Taşkesti beldesi İğneciler köyü Yukarı Güney Mahallesi'nde Fatma Nuriye Çalışkan'a ait 2 katlı ahşap evde elektrik kontağından yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçrayan yangını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, ikisi Ahmet Tekin'e ait olmak üzere Ümit Çalışkan, Mehmet Kocakavaklıoğlu, Kazım Coşkun, Rahmi ve Nazife Tekin'e ait evlere sıçradı. Bu arada evlerin yanındaki ahırlar da yanmaya başladı.

Olay yerine gelen Bolu, Mudurnu, Göynük ve Taşkesti belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürülüğü çalışanları da arazözlerle yangına müdahale etti.

Ekiplerin müdahalesinin ardından söndürülen ve soğutma çalışmaları devam eden yangında, 8 ev ve 6 ahır kullanılamaz hale geldi.

- "Yetkililerden yardım bekliyoruz"

Yangını gözyaşlarıyla izleyen vatandaşlar, bir yandan da evdeki eşyaları ve ahırlardaki hayvanları kurtarmaya çalıştı.

İki evi yanan Ahmet Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın çıktığında evde olduklarını söyledi.

Dışarıdan gelen sesler üzerine ailece evden çıktıklarını belirten Tekin, "Dışarı çıktığımızda komşumuzun evi yanıyordu. O sırada evin önünde bulunan traktör ve otomobilimi alarak uzaklaştım. Daha sonra yangın rüzgarın da etkisiyle benim ve komşularımın evlerine sıçradı. Evlerimiz ve ahırlarımız tamamen yandı. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı