Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor! Bölge halkından dikkat çeken iddialar

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 aydır bir ahırda yürütülen gizemli kazı çalışması gizliliğini korurken, köylüler kazı ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya attı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 3 aydır Sıtkı Toy'a ait ahırda yürütülen gizemli kazı çalışması gizliliğini koruyor. Köylüler kazı alanında altın olabileceğini, bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını ve bir evin altından diğerine doğru kazı yapıldığını duyduklarını ifade etti.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy'a ait ahırda Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

Mayıs ayında bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğünden 15 maden işçisi getirildi. Havalandırma ve jeneratör sistemleriyle maden işçileri 2 aydır yerin metrelerce altına indi. Ahır içerisinde büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekipleri ise dışarıda güvenlik önlemini sürdürüyor.

"BİR EVİN ALTINDAN DİĞERİNE DOĞRU KAZI YAPILDIĞINI DUYDUK"

Kovucak köyünde yaşayan ve konuyla ilgili bir bilgisi olmadığını söyleyen 80 yaşındaki adam, "Hiçbir şey bilmiyorum. Kazıyla ilgili bilgi vermiyorlar ve kimsenin oraya yaklaşmasına izin vermiyorlar" dedi.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

"EVİN ALTINDAN YAN TARAFTA BULUNAN DİĞER KİŞİNİN EVİNİN ALTINA DOĞRU KAZIYORLARMIŞ"

Hazine olduğu söylentilerini duyduğunu dile getiren İskender Beşlioğlu, "Zonguldak'tan madenciler gelmiş. Evin altını kazıyorlarmış. "Hazine varmış" diyorlar. Alana girip göremedik ama kazdıklarını duyduk. Alana kimseyi sokmuyorlar. Bir evin altından diğerine doğru kazı yapıldığını duyduk" ifadelerini kullandı.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

"ÖNCEKİ YILLARDA KAZI ALANINA YAKIN BİR ALANDA LAHİT MEZAR BULUNMUŞ"

Önceki yıllarda da kazı alanına çok yakın bir bölgede yapılan yol çalışmasında lahit mezar bulunduğunu ifade eden Beşlioğlu, "Kapaklı mezar çıkarmışlardı. Onu da alıp götürdüler. Biz de o zaman yol kenarında görmüştük. Son zamanda da Sıtkı'nın ahırının kazıldığını duyduk. Oraya da kimseyi sokmuyorlar." dedi.

"ALTIN OLDUĞU SÖYLENİYOR"

Bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığını ifade eden Mehmet Kapucu "Duyduğumuza göre maden işçileri gelmiş. Altın olduğu söyleniyor. Bizi yaklaştırmıyorlar. Yoldan gelip geçerken görüyoruz." diye konuştu.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

İşçilerin, çalışmalar sırasında görüntü almaması için kazı öncesi telefonlarının toplandığı öne sürüldü. Kazı çalışmalarında Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin ise yer almadığı öğrenildi. Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen kazı alanının çevresinin onlarca güvenlik kamerasıyla 24 saat izlendiği öğrenildi.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde bazı evlerin avlusunda kazılar yapılmış, kazı alanı kimsenin görmemesi için branda ve tel örgü ile çevrilmişti. Ayrıca Özel Harekat ekipleri tarafından uzun namlulu silahlarla korunan alana milletvekilleri dahi sokulmamıştı.

Bolu’da esrarengiz kazı gizliliğini koruyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.