Bolsonaro’dan, Haddad’a sahtekarlık suçlaması

Bolsonaro’dan, Haddad’a sahtekarlık suçlaması

Brezilya'da 6 Eylül'de bıçaklı saldırıya uğrayan aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsonaro, Haddad için sahtekarlık suçlamasında bulundu.

Brezilya'da 6 Eylül'de bıçaklı saldırıya uğrayan aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsonaro, Haddad için sahtekarlık suçlamasında bulundu.

Brezilya, 7 Ekim'de yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Bir Cumhurbaşkanı adayının bıçaklandığı ve hastanede olduğu, eski cumhurbaşkanının sahtekarlık yüzünden hapiste olduğu ve seçimlere giremeyeceği ortamda Güney Amerika ülkesi oldukça gerilimli günler yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta bıçaklı saldırıya uğrayan aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Jair Bolsonaro, Sao Paulo'da yattığı hastanede hasta yatağından sosyal medya aracılığıyla bir mesaj verdi. Bolsonaro, İşçi Partisi'nin aday gösterdiği Fernando Haddad'ın sahtekarlık yapacağını iddia etti.

Burnundaki sondayla gözyaşları içinde önce yaşadığı saldırıya anlatan Bolsonaro, "Midemin çukuruna bir darbe olduğunu düşündüm" dedi. Sözü 7 Ekim'deki seçimlere getiren Bolsonaro, "İlk turda bile ikinci tur için sahtekarlık olasılığı somuttur" iddiasını ortaya attı.

Bolsonaro, Haddad'ın Brezilya'nın yeni cumhurbaşkanı olması durumunda siyasi patronu Lula da Silva'yı Nisan ayından beri yattığı hapishaneden çıkarmak için tüm illegal yolları kullanacağını öne sürdü. Bolsonaro, "Eğer Lula kaçmayı denememişse, onun bir planı B vardır. B planını sahtekarlık dışında hiçbir şey olarak düşünemem. Eğer Haddad başkan seçilirse, Lula'nın affedilmesini için cumhurbaşkanlığının imzasını kullanır. Bakanlarına da imzalatır" ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, mesajını "Destek, ilgi, şefkat, dua ve güveniniz için çok teşekkür ederim" diye bitirdi.

Dikkat çeken ayrıntı ise burnunda sondayla zar zor konuşarak halka mesaj veren Bolsonaro'nun Pazar günü öğle saatlerinde çekildiği iddia edilen başka bir videosunda ise hastanenin koridorlarında yürüyüş yaptığı ve sağlık personeli ile şakalaştığı sosyal ağlarda yayıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı