Bölgelerarası Standardizasyon Birliği Genel Kurulu

Bölgelerarası Standardizasyon Birliği Genel Kurulu

TSE Başkanı Korkmaz:- "Enstitümüz, onaylanmış kuruluş olduğu Avrupa Birliği direktifleri konularında Birlik üyeleriyle ikili iş birliği oluşturmaya ve bu alanlardaki tecrübelerini diğer üyelerle paylaşmaya hazırdır"

ANKARA (AA) - Bölgelerarası Standardizasyon Birliğinin (BASB) 26'ncı Genel Kurul toplantısı, Moldova'nın başkenti Kişinev'de yapıldı.

Türk Standardları Enstitüsünden (TSE) yapılan yazılı açıklamaya göre, Moldova Ekonomi Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, tam üye ülkelerden Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan ve Türkiye ile tam üye olmak için başvuru yapan Ukrayna, gözlemci üye sıfatıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Başkurdistan katıldı.

BASB Başkanlığı görevini de yürüten TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, buradaki konuşmasında, 26 yıldır çalışmalarını kesintisiz sürdüren Birliğin, üye ülkeler ve kuruluşlar için daimi bir iş birliği platformu sunduğunu belirtti.

TSE'nin, bölgesel ve uluslararası iş birliği faaliyetlerinin yanı sıra diğer milli standardizasyon teşkilatlarıyla standardizasyon ve uygunluk değerlendirmesi alanlarında ikili iş birlikleri kurmaya büyük önem atfettiğini kaydeden Korkmaz, "Enstitümüz, başta helal belgelendirme olmak üzere, yükleme öncesi muayene, bilişim teknolojileri ve siber güvenlik test ve belgelendirme faaliyetlerinde ve onaylanmış kuruluş olduğu Avrupa Birliği direktifleri konularında Birlik üyeleriyle ikili iş birliği oluşturmaya ve bu alanlardaki tecrübelerini diğer üyelerle paylaşmaya hazırdır." ifadesini kullandı.

Moldova Ekonomi Bakan Yardımcısı Vitalie Iurcu da BASB'ın Moldova’nın standardizasyon, uygunluk değerlendirme alanlarında ilerlemesine katkı sağladığını kaydetti.

BASB bünyesinde gerçekleştirilen bölgesel iş birliğinin, Moldova'nın standardizasyon, metroloji ve akreditasyon sistemlerinin bu alanlardaki uluslararası gelişmeler ışığında güçlendirilmesine büyük katkı sağladığını belirten Iurcu, BASB sayesinde birçok uzmanlarının uluslararası standardizasyon, uygunluk değerlendirmesi ve akreditasyon alanlarında teknik eğitim aldıklarını belirtti.

Genel Kurulda, Ukrayna Standardizasyon, Belgelendirme ve Kalite Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezinin, BASB'a tam üyeliği kabul edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :