"Bölgede Arap-Kürt çatışması çıkarmak istiyorlar"

"Bölgede Arap-Kürt çatışması çıkarmak istiyorlar"

ARAPDER Başkanı Kırboğa:- "ABD, YPG'yi Rakka'ya sokarak bölgede Arap-Kürt çatışması çıkarmak istiyor. Tıpkı Irak'taki Sünni-Şii çatışması gibi bir çatışmayı körüklemek istiyor"- Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Dede:- "Rakka'ya

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Türkiye Arapları Yardımlaşma ve Kültür Derneği (ARAPDER) Başkanı Şükrü Kırboğa, Rakka operasyonunda YPG güçlerinin bulunacağı iddiasıyla ilgili, "ABD, YPG'yi Rakka'ya sokarak bölgede Arap-Kürt çatışması çıkarmak istiyor. Tıpkı Irak'taki Sünni-Şii çatışması gibi bir çatışmayı körüklemek istiyor." dedi.

Kırboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin bölgeyi yeniden şekillendirmek istediğini, YPG'nin de buna alet olduğunu söyledi.

ABD'nin ülkeyi kaosa sürükleyip bundan bir pay çıkarma amacında olduğunu belirten Kırboğa, "Rakka bir Arap kentidir. ABD bölgeyi bir çatışma ortamına doğru götürmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. YPG'nin Kobani veya Afrin'e girmesini belki anlayabiliriz ama Rakka'ya girmesini hiç anlayamıyorum." diye konuştu.

Bölgede bir çatışma ortamının yaratılmak istendiğine işaret eden Kırboğa, şunları aktardı:

"ABD, son 100 yılın en kötü politikasını, en iğrenç yüzünü göstermiş durumda. ABD, YPG'yi Rakka'ya sokarak bölgede Arap-Kürt çatışması çıkarmak istiyor. Tıpkı Irak'taki Sünni-Şii çatışması gibi bir çatışmayı körüklemek istiyor. Bu kaostan kendine bir pay çıkarmak istiyor. Bölgeyi yeniden yapılandırmak istiyor, maalesef YPG de buna alet oluyor."

- "DEAŞ da YPG de Suriye'yi bölmeye çalışıyor"

Suriye Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede de ABD'nin YPG'yi kullanarak Suriye'yi bölmeye çalıştığını ifade etti.

Suriyeliler için DEAŞ ile YPG arasında hiçbir fark olmadığını dile getiren Dede, şöyle devam etti:

"DEAŞ ve YPG, ikisi de Suriye'yi bölmeye çalışıyor. Bunlara destek veren ABD artık elini ülkemizden çeksin, yeter. Rakka'ya girecek birileri varsa bu Türkiye'nin desteğiyle ÖSO olabilir. ABD, DEAŞ'ı Rakka'dan çıkarmak istiyorsa niye ÖSO'ya yardımcı olmuyor? Hepsi terör örgütü ve ülkemizi yakıp yıktığı yeter artık."

YPG'nin Arap ve Türkmenlere ait topraklara el koyduğunu hatırlatan Dede, "Ülkenin demografik yapısını değiştirirken biz nasıl onların Rakka'ya girmesini kabul edelim? Suriyeli Türkmenler, Araplar ve Kürtler olarak YPG'nin Rakka'ya girmesini kesinlikle kabul etmiyoruz." görüşünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :