Boks Federasyonundan başörtüsü hamlesi

Boks Federasyonundan başörtüsü hamlesi

- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "Ülkemizdeki sporcuların, başörtüsü ile ringe çıkmakla kalmayıp maç sonu ve ödül töreninde de başlarının örtülü kalabilmesi için girişimde bulunduk. AIBA, bu konuyu görüşüp bize yanıt vereceğini bildirdi"- "21. y


ANKARA (AA) - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, şubat ayında Dünya Boks Birliğine (AIBA) sporcuların başörtüsü ile ringe çıkabilmeleri için başvuruda bulunduklarını belirterek, "ABD'nin Minnesota eyaletinde bu yönde verilen karar umarım AIBA için de örnek teşkil eder." ifadesini kullandı.

Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşayan başörtülü sporcu Amaiya Zafar'ın başvurusunun kabulünün bu konuda bir dönüm noktası olabileceğine işaret etti.

Türkiye'de ringe çıkan başörtülü sporcuların herhangi bir sorun yaşamadığının altını çizen Gözgeç, "Maç esnasında sporcuların kafasında kask var. O nedenle başörtüsü sorun değil ancak uluslararası kurallar gereği müsabaka sırasında kolların ve bacakların açık olması gerekli. Ayrıca, maç sonucunun ilanında ve seremonide de sporcuların başında herhangi bir şey olması söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

Gözgeç, ulusal organizasyonlarda bu kuralı mümkün olduğunca esnettiklerine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Şubat ayında bu konuda AIBA'ya başvuruda bulunduk ve ülkemizdeki sporcuların, başörtüsü ile ringe çıkmakla kalmayıp maç sonu ve ödül töreninde de başlarının örtülü kalabilmesi için girişimde bulunduk. AIBA, bu konuyu görüşüp bize yanıt vereceğini bildirdi. ABD'de alınan serbestlik kararı bizim başvurumuz için de emsal teşkil edebilir. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. AIBA'ya bağlı olan çok sayıda Müslüman ülke var. 21. yüzyılda insanların inançları gereği yerine getirdiği şeylerin kısıtlama aracı olarak kullanılması kabul edilemez. Umarım AIBA bu konuda akıl ve vicdandan yana bir karar verecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :