Boko Haram’dan kaçan 200 kişi açlıktan öldü

Boko Haram’dan kaçan 200 kişi açlıktan öldü

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Nijerya’nın Bama kentinde terör örgütü Boko Haram’dan kaçan 200’e yakın mültecinin geçtiğimiz ay içerisinde açlıktan öldüğünü açıkladı.

Uluslararası bağımsız tıbbi insani yardım kuruluşu MSF, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Bama kenti yakınlarında ziyaret ettiği ve terör örgütü Boko Haram’dan kaçan 24 bin insanın sığındığı bir kamptaki insanlık trajedisini gözler önüne serdi. MSF, birçok yerlinin travma yaşadığını ve her 5 çocuktan 1’inin akut beslenme yetersizliği çektiğini aktardı. 23 Mayıs’tan bu yana ise kamplardaki en az 200 kişinin açlıktan dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

MSF’nin Nijerya Sorumlusu Ghada Hatim, Bama kentinde her gün yeni mezarlar kazıldığını söyledi. Hatim, her gün 30 insanın açlık veya hastalık sebebiyle yaşamını yitirdiğinin kendilerine rapor edildiğini söyledi. Hatim ayrıca geçtiğimiz yıl içinde kamp yakınlarında 480’i çocuklara ait olmak üzere bin 223 mezarın tespit edildiğini de ifade etti.

Terör örgütü Boko Haram şu ana kadar 20 bin insanın ölümüne sebep oldu ve 2 milyondan fazla kişiyi evinden etti. Nijerya ordusunun Boko Haram’a karşı geniş çaplı operasyonlara devam etmesine karşın, örgüt hala, ülkenin güneydoğusunda, köylere saldırmaya, su kuyularını ve evleri yakıp yıkmaya devam ediyor.