Boğaziçi Köprüsü'nün yeni adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olması

Boğaziçi Köprüsü'nün yeni adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olması

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Demirci:- "Bu, hem tanklara gövdelerini siper eden aziz şehitlerimizi yaşatma, hem de darbe zihniyeti taşıyanlara tokat gibi bir cevap olacaktır"

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Boğaziçi Köprüsü'nün yeni adının "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" olmasına destek verdi.

Demirci yazılı açıklamasında, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını ancak milletin "Çanakkale ruhu" ile hareket ederek, bu girişimi durdurduğunu hatırlattı.

Milletin darbeye "dur" dediği en önemli noktalardan birinin, darbecilerin gövde gösterisi yaptıkları Boğaziçi Köprüsü olduğunu dile getiren Demirci, açıklamasında şunları ifade etti:

"19 Temmuz Salı günü bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduğumuz, 'Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olsun' teklifimiz, halkımızın yoğun desteği ve hükümetimizin oluruyla kabul gördü. Bundan böyle, bedenlerini tanklara siper ederek iradesini çiğnetmeyen aziz şehitlerimiz, hep hatırda kalacak ve köprüden geçenlerin birer Fatihalarına mazhar olacaklar. Öte yandan, darbe seviciler için de bu isim büyük bir ıstırap vesilesi olacaktır. Bu vesileyle Boğaziçi Köprüsü’nün isminin '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesinin çok anlamlı olacağı kanaatindeyiz. Bu, hem tanklara gövdelerini siper eden aziz şehitlerimizi yaşatma, hem de darbe zihniyeti taşıyanlara tokat gibi bir cevap olacaktır. Böylesi hayırlı bir işe öncülük etmenin bahtiyarlığını yaşadığımızı belirtir, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :