Bodrum'da tuvalette taciz iddiası

Bodrum'da tuvalette taciz iddiası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup kadın, ilçe merkezindeki bir alışveriş merkezinin tuvaletinde bir kadının gözle taciz edildiğini iddia ederek olaya tepki gösterdi

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde bir grup kadın, ilçe merkezindeki alışveriş merkezinin tuvaletinde bir kadının gözle taciz edildiğini iddia ederek, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesi bir grup kadın, alışveriş merkezinin tuvaletinde, bir kadının tacize uğradığını ve bu konuda alışveriş merkezi yetkililerinin gerekli duyarlılığı göstermediğini öne sürerek, marina önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, ismini açıklamak istemediği bir kadının 4 yaşındaki çocuğuyla tuvalete girdikten bir süre sonra giyinmeye çalışırken bir erkeğin gözle tacizine maruz kaldığını öne sürdü.

Kadının çığlık atarak "güvenlik" diye bağırdığını, ancak kimseye sesini duyuramadığını ifade eden Erozan, "Kadın bağırmaya devam edince, güvenlik gelmiş ve kadını sakinleştirmeye çalışmış. Kadını ikna etmeye çalışmışlar ancak kadın ısrarla şikayetçi olmak istemiş." dedi.

Yaşanan olayın kameralara da yansıdığını ifade eden Erozan, şöyle konuştu:

"Olayı gerçekleştiren kişi görüntüde de görünüyor. Kadın ardından kendisinden istenmemesine rağmen telefon ve kimlik bilgilerini veriyor. Şikayetçi olmak konusunda ısrarcı olduğunu söylemiş. Eve döndükten sonra bizimle irtibata geçti. Başına böyle bir olay geldiğini, oradaki yetkililerin bu konuda hiç bir şey yapmadığını ve kendisini kötü hissettiğini söyledi. Adamın elini kolunu sallayarak gittiğini söyledi."

Olayın ardından alışveriş merkezi yetkililerinin harekete geçmesi için iki gün beklediklerini ancak kimsenin duyarlık göstermediğini öne süren Erozan, bu kadar modern, çağdaş olarak görünen alanların , ne kadar kadınlara tacize açık olduğunu göstermesi açısından bu konunun örtbas edilmesini istemediklerini kaydetti.

Erozan, "Bu alanları güvenli yapmakla yükümlüler. Burada benim bir çantam çalınsaydı anında emniyet birimlerine haber verilirdi ve gelinip zabıtlar tutulurdu. Fakat bir kadın burada tacize uğruyor, taciz ve röntgencilik. Bu bir anayasal suçtur ve buradaki güvenlik birimi hiç bir şey yapmıyor. Biz bunun için buradayız." diye konuştu.

Öte yandan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :