Bodrum'da organ bağışı kampanyasına büyük ilgi

Bodrum'da organ bağışı kampanyasına büyük ilgi

Bodrum Devlet Hastanesi'nin düzenlediği kampanyaya öğretmenler başta olmak üzere vatandaşlar ilgi gösterdi

MUĞLA (AA) - Bodrum Devlet Hastanesi'nin düzenlediği organ bağışı kampanyası ilçe sakinlerinden ilgi gördü.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'ndeki kampanyaya destek verenler form doldurarak organlarını bağışladı. Kampanya sırasında kültür merkezinde bir başka etkinliğe katılan öğretmenlerin büyük bölümü de organ bağışı yaptı.

Sağlık ekipleri, organ bağışında bulunmak için çok sayıda öğretmenin sıraya girmesi üzerine form yetiştirmekte zorlandı.

Organlarını bağışlayan Ayşegül Sevim-Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Camcıoğlu, böbrek yetmezliği nedeniyle ailesinden bir kişiyi kaybettiğini söyledi.

Herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini ifade eden Camcıoğlu, "Organ bağışında bulunduğum için çok mutluyum. Bununla ilgili mağduriyetler yaşamış bir ailenin çocuğu olarak, çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Mahinur-Cemal Uslu Ortaokulu okul öncesi öğretmeni Elif Çavdar da, organları ile başka birilerine hayat vermenin güzel bir davranış oluğunu kaydetti.

Bodrum Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Selma Kavak da, öğretmenlere organ bağışı konusundaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Öğretmenlerin organ bağışında bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kavak, "Formlarımız bitti yeni formlar almaya gittik. Öğretmenler adeta kuyruğa girdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 45 dakikada 50'nin üzerinde öğretmen organ bağışında bulundu." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :