Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın

Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, makilik alanda çıkan ve yerleşim yeri yakınlarına kadar ulaşan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı- Kayalık içerisine gizlenmiş olarak bulunan domuz, itfaiye ekiplerince yanmaktan sonra anda k

MUĞLA (AA) - Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. 

İlçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi Karakaya mevkisi ile Dereköy Mahallesi arasında otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayıldı. 

Ekipler, kayalık ve dik arazide etkili olan yangına müdahale etmekte güçlük çekti. 

Yerleşim yakınlarında güvenlik tedbirleri alınırken, bazı evlerin yakınına kadar ulaşan alevler itfaiye ekiplerince son anda söndürüldü.

Yangının rüzgarın etkisiyle büyümesi ve yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine Milas Orman İşletme Müdürlüğü'nden uçak desteği istendi. Bölgeye sevk edilen uçak, itfaiyenin ulaşamadığı alanlara müdahale etti.

Bazı arazi sahipleri ise yangın söndürme çalışmalarına bahçe hortumları ve kovalarla destek verdi. Dereköy mevkisinde bir tarla içerisinde bulunan yaklaşık 20 arı kovanı da yandı.

Piknik alanı olarak kullanılan Kargıcak Kavağı'nda yaklaşık iki hektarlık alandaki çam ağaçlarının yanmaması için vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yoğun mücadele etti.

Ekipler, vatandaşlarında desteğiyle güçlükle çıktıkları kayalık alana hortum uzatarak alevlere ulaşmaya çalıştı. Alevler ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı. 

Müdahale sırasında bir domuzun alevlerden kaçarak kayalık alana sığındığı fark edildi. Domuz çevresindeki alevlerin kontrol altına alınmasının ardından bölgeden kurtulmayı başardı. Bir süre yanan alanda koşan domuz daha sonra gözden kayboldu.

AKUT ve Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yaklaşık 10 saattir devam eden yangında, 40 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı