Bodrum'da kuvvetli lodos

Bodrum'da kuvvetli lodos

Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, aydınlatma direği seyir halindeki otomobilin üzerine devrildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede saatteki hızı 80 ila 90 kilometreye ulaşan lodos etkili oluyor.

Sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren fırtına, sahil kesimindeki bazı işletmeleri olumsuz etkiledi. İşletmelere ait iskelelerde, yoğun dalgalar nedeniyle hasar oluştu.

Sahildeki bir işletmenin çalışanı Ahmet Gülyaprağı, dalgalara karşı önlem aldıklarını belirterek, "Fırtına oldukça kuvvetli. Şu an işletmeye bir zarar gelmemesi için bekliyoruz. Camlar patlamasın diye kum torbalarıyla önlem aldık." dedi.

- Aydınlatma direği devrildi

Kuvvetli lodos nedeniyle, Gümbet Kavşağı'ndan Konacık istikametine giden Servet Aygün'ün kullandığı 48 BF 525 plakalı otomobilin üzerine, refüjdeki aydınlatma direği devrildi. Kazayı yara almadan atlatan sürücü, kısa süreli panik yaşadı.

Sürücü Aygün, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan son anda yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Yetkililerin daha dikkatli çalışma yapması gerektiğini anlatan Aygün, "Burada insanlar da ölebilirdi. Soğukkanlılığımızı koruyarak olaydan kurtulduk. Ama aracımda büyük çapta hasar meydana geldi." diye konuştu.

- İşçiler güçlükle çalıştı

Sahilde tadilat çalışması yürüten bazı işçiler de lodos nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kale Caddesi'ndeki bazı iş yerlerinin reklam tabelaları, başka işletmelerin içine sürüklendi. Bir iş yerinin cam kapısı kırıldı.

Paşatarlası mevkisinde polis lojmanlarındaki otoparkta, park halinde bulunan bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Aracın ön kısmında hasar meydana geldi.

- Belediye anonsla uyarıyor

Meteoroloji yetkilileri, olumsuz havanın yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini belirtti.

Bodrum Belediyesi ekipleri de sık sık anons yaparak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bodrum'da kuvvetli lodos

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :