Bodrum'da katı atık depolama alanında antik kalıntının bulunması

Bodrum'da katı atık depolama alanında antik kalıntının bulunması

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk, köylülerle traktöre binerek gittiği kalıntıların bulunduğu alanda incelemelerde bulundu- Öztürk:"Buradaki tarihi eserler tahrip edilmiş, kazı sırasında buranın duvarlarına da zarar verilmiş. Çöplüğü her yere yaparsınız

MUĞLA (AA) - AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum ilçesindeki katı atık depolama alanındaki çalışma sırasında kalıntıların bulunduğu alanda inceleme yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesince, Mumcular Mahallesi Akdam mevkisinde yapılacak katı atık düzenli depolama sahasında iş makineleri ile kazı çalışması sırasında Leleg Uygarlığı'na ait olduğu belirlenen kalıntılara rastlanması üzerine, çalışmalar Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından durduruldu.

Gün yüzüne çıkan kalıntıları görmek ve incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Öztürk, köylülerle birlikte traktöre binerek alana ulaştı.

Nihat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki inşaat çalışmasının durdurulmasını Ankara'da bulunduğu sırada öğrendiğini ve ne çıktığını görmek için bölgeye geldiğini söyledi.

Öztürk, "Burada koca bir şehir var. Bunu gözlerimizle gördük. Ciddi anlamda belki de 2 bin yıllık Lelegler dönemine ait resmen bir mahalle var. Onun duvarlarını da gördük." dedi.

Bölgede bu tür tarihi kalıntıların olduğunu inşaat çalışması yapılmadan önce de söylediklerini, ancak kendilerinin dikkate alınmadığını ifade eden Nihat Öztürk, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili Muğla Anıtlar Kurulu'na bizim dilekçemiz de vardır. Biz haklı çıktık ama amacımız haklı çıkmak değildi. Buradaki tarihi eserler tahrip edilmiş. Kazı sırasında buranın duvarlarına da zarar verilmiş. Çöplüğü her yere yaparsınız ama tarihi korumamız gerekiyor. Bölgenin tahrip edildiğini görmek beni çok üzdü. İnşallah belediye ile oturup daha uygun bir yer buluruz. İnşallah orada yapmak için diretmezler."

Öztürk, tarihi kalıntılara zarar verilmesinin yanında bölgedeki bine yakın çam ağacının da kesildiğine dikkati çekti.

Bu çalışmanın AK Parti'li bir belediye tarafından yapılsaydı daha farklı karşılanacağını belirten Nihat Öztürk, "Bu çalışmayı bir AK Parti'li belediye yapsaydı sabahlara kadar tüm CHP teşkilatı bölgede nöbet tutardı. Bizim o kadar açıklama yapmamıza rağmen, hiçbir çevre derneği, çevre kuruluşu hem ilimizde hem de Türkiye'den ilgi ve alaka göstermediler. Onları bizim sesimize kulak vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :