Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

AK Parti Trabzon Gençlik Kolları üyeleri, cansız bedeni sahile vuran Suriyeli çocuğun da aralarında bulunduğu ölen kişilere dikkat çekmek için 10 dakika süreyle Karadeniz sahiline uzanarak hareketsiz bekledi- Eylemciler, Suriyeli çocuğun üzerinde bulunan

TRABZON (AA) - AK Parti Trabzon Gençlik Kolları üyeleri, Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu hayatını kaybedenler için Karadeniz sahiline uzandı.

Kaşüstü Plajı'nda bir araya gelen yaklaşık 20 kişilik AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Suriyeli çocuğun üzerinde bulunan kırmızı tişört ve lacivert pantolondan giyerek buradaki sahile uzandı.

Yaklaşık 10 dakika süreyle hareketsiz şekilde bekleyen gençlik kolları üyelerinin çoğunun sahile vuran dalgalar nedeniyle ıslandığı görüldü.

Burada basın açıklaması yapan AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, insanlığın sahile vurduğu anların dehşet görüntüleri için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "Zulme karşılık sessiz kalanlar, Esed, Sisi ve onun gibi diktatörleri savunanlar, ülkemizde sırf yaşam hakları ellerinden alınmasın diye misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize burun kıvıranlar, dünyada bir Müslüman ve masum katliamı yokmuş gibi davrananların şunu bilmelerini isteriz ki sahillere vuran sizlerin insanlığınızdı. Sahillere vuran sizlerin vurdumduymazlığıdır" diye konuştu.

Açıklama sırasında gençlik kolları üyeleri, üzerinde hayatını kaybeden Suriyeli çocuğun da yer aldığı ve "Kıyıya vuran bu Suriyeli çocuğun cesedi değil de balinalar olsaydı dünya ayağa kalkardı" yazılı pankart açtı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı