Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Boğulmak üzereyken kurtarılan Suriye uyruklu Moksin, denizde kaybolan kardeşinin bulunmasını istedi

MUĞLA (AA) - Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olayda, boğulmak üzereyken kurtarılan Suriye uyruklu Ömer Moksin (24), denizde kaybolan kardeşinin bulunmasını istiyor.

Moksin, gazetecilere yaptığı açıklamada 1,5 saat suyun içinde kaldıklarını ve yardım beklediklerini, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından fark edilerek kurtarıldıklarını söyledi. 

Yaşananları unutamadığını ifade eden Moskin, "1 kilometre uzağımızda bir Sahil Güvenlik gemisi vardı. Bağırdık ama sesimizi duyuramadık. Gemideki radardan bizi görebilirlerdi. 1,5 saat denize kaldık ama hiç kimse gelmedi" dedi. 

Yetkililerden denizde kaybolan 17 yaşındaki kardeşi Bekir Moksin'in bulunmasını isteyen Moksin, şöyle konuştu:

"Benim için artık hayat boş. Herkes bulundu ama kardeşim hala bulunamadı. Ölü mü hayatta mı belli değil. Buradan yetkililere sesleniyorum, ya bu işi bitirin, ya da bir yol yapın millet gitsin. Canlar yanmasın. Biz Suriye'den iç savaştan kaçıp yurt dışına geçmeye çalışıyoruz. 10 kişilik bir bota 17 kişi bindik. Kişi başı da 2 bin 50 avro ödedik." 

Organizatörlüğü yapanların hepsinin Arap olduğunu öne süren Moksin, "Onu yakalamak zor bir şey değil. Onu yakalasalar ne olur iki gün yatar çıkarlar. Bu işin sonu yok. Beni 17 yaşımdaki kardeşimin yanına götürsünler. Ben sadece bunu istiyorum. Bana birisi dese ki (seni öldürüp onu çıkaralım) gözümü kırpmadan tamam derim" diye konuştu. 

Ömer Moksin ve denizden kurtarılan diğer kaçaklar, daha sonra ifade işlemleri için Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine götürüldü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı