Bodrum'da kaçak operasyonu

Bodrum'da kaçak operasyonu

Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu 85 kişi, sahil güvenlik ekiplerinin düzenlediği üç farklı operasyonla yakalandı- Ukrayna uyruklu 2 organizatör tutuklandı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan 85 yabancı uyruklu, üç farklı operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Bodrum Sahil Güvenlik ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince ortaklaşa üç ayrı operasyon düzenlendi.

Sahil güvenlik ekipleri, Akyarlar açıklarında şişme botla denize açılan Irak ve Suriye uyruklu 41, başka bir operasyonda da "Yunan adası" diye Bodrum açıklarındaki Kara Ada'ya bırakılan Afganistan uyruklu 14 kaçağı yakaladı.

Öte yandan, ekipler, İçmeler mevkisinden çıkan ve Yunanistan'ın İstanköy Adası'na seyir halinde bulunan yaklaşık 10 metrelik yelkenli tekneyi takibe aldı. Bodrum açıklarında durdurulan teknede, 30 Suriyeli ile Ukrayna uyruklu 2 organizatör yakalandı.

Teknenin, Kuşadası'ndan kiralandığı belirlendi. Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen kaçaklar, işlemlerinin ardından Yabancılar Şubesine sevk edildi.

Ukrayna uyruklu Volodymyr Shohetının ve Andıı Rybalko ise çıkarıldıkları mahkemece "göçmen kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı