Bodrum'da hayvanseverler eylem yaptı

Bodrum'da hayvanseverler eylem yaptı

Bodrum'da 7 köpeğin, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirlendiğini iddia eden hayvanseverler eylem yaptı

MUĞLA (AA) - Bodrum'da köpeklerin zehirlenerek telef edildiğini iddia eden hayvanseverler eylem yaptı.

Bağla Mahallesi'nde sahile yakın bir sitede 7 köpeğin zehirlenerek telef edilmesine tepki gösteren hayvanseverler, "Hayvanlara özgürlük, "Masumları koru", "Katliam var" yazılı dövizler açarak sahilde köpekleriyle yürüyüş düzenledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, sokağa atılan zehirli et parçalarının 7 köpeğin telef olmasına neden olduğunu söyledi.

Köpeklerin ölümlerine neden olanları kınadıklarını ifade eden Uslu, "Sokak köpeklerini vahşice ölüme terk edenlerden şikayetçiyiz. Şikayetimizi jandarmaya bildirdik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunları yapanlar insanların yüz karasıdır" dedi. 

Eyleme destek veren "Kemancı" şarkısının besteci ve söz yazarı Mehmet Yüzüak ise hayvanları zehirlemek yerine onların yaşatılması gerektiğini söyledi.

Sokaklarda hayvan ölüsü görmek istemediklerini belirten Yüzüak, "Hayvanlara sevgi ve şefkat gösterilmesi gerekiyor. Onların insanlara hiçbir zararı yok. Bu katliamın durdurulması gerekiyor" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden Aydan Kayseri ise yaşananların Bodrum'a yakışmadığını dile getirdi. "Bu barbarlıktır" diyen Kayseri, "Bodrum'un hayvan katili bir belde olmasından daha kötü ne olabilir? Bodrum'a sadece içki içmek için gelinmiyor. Bodrum sadece içki içilen bir sefa yeri değil. İnsanların ve hayvanların iç içe olduğu bir yer" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı