Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması

Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması

Bodrum'da botlarının batması sonucu yaşamını yiteren Aylan bebek, Antalya Konyaaltı Sahili'nde çiçeklerle anıldı

ANTALYA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'a geçmek isterken botlarının batması sonucu hayatını kaybeden ve umut yolculuğunun simgesi haline gelen Aylan Kurdi, Konyaaltı Gençlik Derneği  (KONGED) üyelerince çiçeklerle anıldı.

Konyaaltı Kent Meydanı'nda toplanan KONGED üyesi yaklaşık 100 kişi, üzerinde "Kıyıya vuran insanlık. Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil" yazılı pankart ile Konyaaltı Sahili'ne yürüdü. Dernek üyeleri ardından Aylan bebeğin resminin bulunduğu pankartı yere bırakarak üzerine karanfiller koydu. 

KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, Türkiye'nin son dönemde ciddi acılar yaşadığını ifade etti. Suriyeli çocukların ölümünün acısını yaşadıklarını dile getiren Alveroğlu, "Vicdanımızı yaralayan başka bir konuda dünya ölçeğinde buna net bir şekilde tavır gösterilmiyor olması. Dünya liderlerinin vicdanlarını sorgulaması için Birleşmiş Milletler'e bir mektup göndereceğiz. Bu olay ve göndereceğimiz mektup umarım dünya ülkeleri için özeleştiri sürecinin bir başlangıcı olur" dedi.

KONGED üyeleri, bir süre daha sahilde bekledikten sonra dağıldı. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olaydan Abdullah Kurdi sağ kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), 2 yaşındaki kızı Aylan ile 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi hayatını kaybetmişti.

Minik Aylan, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı