Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması

Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, cansız bedeni kıyıya vuran 2 yaşındaki Aylan'ın Muğla'da bulunan babası Abdullah Kurdi'yi telefonla arayıp başsağlığı diledi- Muğla Valisi Çiçek ve bazı milletvekilleri de Dalaman Havalimanında baba Abdullah Kurdi ile bir araya

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin öldüğü olaydan sağ kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen 2 yaşındaki kızı Aylan, 3 yaşındaki oğlu Galip ve eşinin cenazelerini Dalaman Havalimanı'ndan İstanbul'a götürdü.

Baba Abdullah Kurdi, işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu önünde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen cenaze nakil aracıyla, eşi ve çocuklarının cenazelerini alarak Dalaman Havalimanına geldi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi ve çocuklarının cenazelerini Dalaman Havalimanına getiren Abdullah Kurdi'yi telefonla arayarak, başsağlığı diledi.

Kurdi, havalimanında da Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ve Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ile bir araya geldi. Vali Çiçek ve Milletvekilleri, Kurdi'ye taziyelerini iletti.

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Vali Çiçek, "Bu acı kolay bir acı değil. Biz her zaman mültecilerin yanındayız ve her zaman misafir ederiz. Yaşanan olay hepimizi derinden üzdü" dedi.

Babanın tüm ihtiyaçlarını Valilik olarak karşıladıklarını anlatın Çiçek, şunları söyledi:

"Kendileri cenazelerin Suruç'a kadar gönderilmelerini istedi. Biz de tercümanla birlikte Göç İdaresi'nde görevli 3 uzman ve yakınları eşliğinde Şanlıurfa'ya kadar göndereceğiz. Burada da Şanlıurfa Valiliği gerekli işlemleri yapacak. Milletvekillerimiz de kendisine yolda eşlik edecek."

Baba Kurdi ise çok üzüntülü olduğu kaydederek, kendisini yalnız bırakmayan ve yardımcı olan herkese teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı