Bodrum'da denizcilik festivali ve yat yarışı heyecanı

Bodrum'da denizcilik festivali ve yat yarışı heyecanı

- 28. The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışı kortej yürüyüşü ile başladı- Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aras:- "Denizlerimiz hala çok temiz. Mavi yolculuk yapılan teknelerimiz de çok güzel servisler veriyor. Burad


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 28. düzenlenen The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışı kortej yürüyüşüyle başladı.

Era Bodrum Yelken Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında kortej yürüyüşü, ilçe merkezindeki marinadan başladı. Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karşıyaka Belediye Bandosu'nun eşliğindeki yürüyüş, Bodrum Belediye Meydanı'nda sona erdi. Etkinliğe katılanlar, doğanın korunmasına dikkati çeken pankart ve dövizler taşıdı. Gürcistan dans ekibinin, meydandaki gösterisi ilgiyle izlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı konuşmada organizasyonun Bodrum'a ekonomik katkısı olduğunu söyledi.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Era Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras ise gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona katılan tekne sayısının 115, yarışacak tekne sayısının ise 77 olduğunu kaydetti.

Bu yıl rekor bir katılım olduğuna işaret eden Aras, "Bu durum ülkemizde yat turizminin nereye geldiğinin bir göstergesi. Denizlerimiz hala çok temiz. Mavi yolculuk yapılan teknelerimiz de çok güzel servisler veriyor. Buradan dünyaya mesaj vereceğiz. Bodrum'a gelip isteyen tekne yaptırabilir, isteyen mavi yolculuklara katılabilir. İyi bir tatil yapmak istiyorlarsa Bodrum yöremizde yatlarda ağırlanabilirler." dedi.

Yelken sporunun gelişmesinde "Bodrum Cup'ın" büyük payı olduğunu anlatan Aras, "Burada bir yelken okulu gibiyiz. Bilenlerin bilmeyenlere öğrettiği durumdayız. Ülkemizde rüzgarlar, mevsim o kadar güzel ki 12 ay yelken yapılabilir. Bu 12 ay turizm yapılabilir demektir. Bodrum Cup'ın önemi çok büyük. Bu güzel görüntüleri, ülkemizin yat turizminde ne kadar ileride olduğunu dünyaya göstermek için veriyoruz." diye konuştu.

Bodrum-Gümüşlük etabı ile yarın başlayacak yarışlar, Gümüşlük-Leros, Leros-Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum olmak üzere 5 etaptan oluşuyor. Yarışlar kapsamında çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :