Bodrum'da "Avusturya Günleri" etkinliği

Bodrum'da "Avusturya Günleri" etkinliği

Etkinlikte, "First Gig Never Happened" grubu caz konseri verdi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "Avusturya Günleri" etkinliği kapsamında, "First Gig Never Happened" grubu caz konseri verdi.

Avusturya Kültür Ofisi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi iş birliğiyle Herodot Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup, Charles Mingus, Thelonious Sphere Monk ve Alexander Fitzthum gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Etkinlik koordinatörü Baki Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Avusturya Günleri"ni iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği hem Türkiye'de hem de Avusturya'da düzenlediklerini belirten Bilgili, "İnsanların bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var. Avusturya Günleri'ni 10 yıldır yapıyoruz. Bu tür etkinliklerle Türkiye'ye yapılmaya çalışılan yanlış algıları kırmış oluyoruz. Gelen sanatçıların tamamı buradan çok güzel duygularla ayrılıyor." diye konuştu.

Avusturyalı "First Gig Never Happened" grubunun bateristi Judith Schwarz da ilk kez geldikleri Bodrum'u çok sevdiklerini dile getirerek, bu tür etkinlikleri kültürel etkileşim açısından çok önemsediklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :