Bodrum Tirhandil Cup Yarışları

Bodrum Tirhandil Cup Yarışları

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 22 eski model teknenin katıldığı Tirhandil Cup Yarışları renkli görüntülere sahne oldu

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl ilki gerçekleştirilen Tirhandil Cup Yelken Yarışları başladı.

İlçe açıklarında düzenlenen yarışlara 22 eski model tekne katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneğinin destek verdiği yarışmanın ilk gününde renkli görüntüler yaşandı. Bodrum Limanı'ndan çıkan yıllara meydan okuyan tekneler, Kumbahçe Sahili'ndeki yarışmanın yapılacağı alanda yerini aldı.

Öğlen saatlerinde startı verilen yarışmada, Bodrum-Bodrum etabı yapıldı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman yakın seyreden tekneler, heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yarış sırasında iki tekne şamandıra dönüşü yaptıkları sırada çarpıştı. Kazada her iki teknede de hasar meydana gelirken yaralanan olmadı. Yarışa devam edemeyen teknelerden birisi bakım için tersaneye çekildi.

Bodrum Tirhandil Cup Yarış Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, etap öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yarışın ilk kez düzenlendiğini söyledi.

Tirhandilin Bodrum'un en önemli tekne tiplerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Uysal, "İlk kez tirhandilleri ve ustalarını bir araya getirdiğimiz bir yarışma düzenliyoruz. Bodrum Cup haftasından bir hafta önce düzenledik. Onlar için de bir antrenman oldu. Bu teknelerin tarihi çok eski. Avrupa bölümünde ahşap tekne yapımında Bodrum en iyi tirhandilleri yapan şehir. Bunun çok ciddi bir önemi var. Tirhandil, başı ve kıçı birbirine benzeyen tekne anlamına geliyor." diye konuştu.

Yarışlar, yarın yapılacak son etabın ardından ödül töreniyle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :