Bodrum tanıtım tırı Anadolu turunu tamamladı

Bodrum tanıtım tırı Anadolu turunu tamamladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yola çıkan ve 30 ili gezerek 7 bin 898 kilometre yol kateden "Eşsiz Bodrum Tanıtım Tırı" Anadolu turunu tamamladı- Bodrum Belediye Başkanı Kocadon:- "Anadolu'da misafirperverce karşılandık. Bunun altında yatan neden ise Anadolu

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinden yola çıkan ve 30 ili gezerek 7 bin 898 kilometre yol kateden "Eşsiz Bodrum Tanıtım Tırı" Anadolu turunu tamamladı.

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği ve ilçedeki diğer sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle hazırlanan ve 25 Mart'ta yola çıktıktan sonra 30 ili gezen "Eşsiz Bodrum Tanıtım Tırı" Bodrum'a döndü.

Bodrum Belediyesi Trafo Kafe'de, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ile tanıtım tırında görevli personelin de hazır bulunduğu etkinlikte bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Anadolu'nun farklı illerinde çekilen fotoğrafların sergilendiği ve film gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Bodrum tanıtım tırı sorumlusu Fikret Hıdır, gidilen bölgeler hakkında bilgi verdi.

- "Bu çalışmayla Anadolu'ya davetiye çıkardık"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'da iç turizmi hareketlendirmek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. İç turizmde Antalya'nın çok büyük bir rakip olduğunu ifade eden Kocadon, "Bizim bunun dışında bir rakibimiz yok. Antalya dış turizmi kapattığı anda, en büyük turizmi iç turizme yönelik yapıyor. Bizim şu anda yaptığımız çalışma, Anadolu'ya çıkardığımız bir davetiye." dedi.

Anadolu halkının Bodrum'u hiç yalnız bırakmadığını ve gittikleri her yerde misafirperverce karşılandıklarına değinen Kocadon, şöyle konuştu:

"Anadolu'da misafirperverce karşılandık. Bunun altında yatan neden ise Anadolu halkının da Bodrum'a geldiğinde aynı saygı ve sevgiyi görmesidir. Bunun hep devam etmesi lazım. Projede emeği geçen STK'lere, Bodrum halkına ve turizmcilere teşekkür ediyorum. Bu iş anlatılırken çok kolay anlatılıyor ama bunun arkasında büyük bir lojistik destek var. Bu iş birlik ve beraberlik sayesinde yapılabildi."

Kocadon, Bodrum gibi turizmden geçinen bölgelerin, tanıtım yapmaktan çekinmemesi gerektiğini vurguladı.

Bu tanıtım çalışmasına yaklaşık 200 bin dolar harcadıklarını belirten Kocadon, Bodrum'a geri dönüşünün 1 milyon dolara yakın olduğuna da dikkati çekti. Kocadon, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"18 Haziran'da Moskova'da düzenlenecek fuara katılıyoruz. Bu fuarda Türkiye'nin en büyük standını Bodrum olarak açıyoruz. Bu çalışmanın yüzde 75'ini tamamladık. Demek ki inandıktan sonra her şey başarılıyor. Önce kendin seveceksin, sonra etrafına sevdireceksin, sonra da hep beraber sevineceksin. Kendin sevmezsen hiçbir şey başaramazsın. Biz bu projelerin hepsini seviyoruz."

Kocadon, Anadolu'ya yaptıkları projenin çok ilgi çektiğini, aynı projeyi yurt dışına yapmayı planladıklarını ifade ederek çalışmanın tamamlanması halinde ilk ziyareti İngiltere'ye yapacaklarını anlattı.

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de projenin Bodrum'a çok büyük katkısı olduğuna işaret etti.

Bodrum tanıtım tırı yapımcısı Özay Kartal da Türkiye'de onlarca ili bu kadar kısa sürede gezen ve milyonlarca kişiye ulaşan bir projenin ilk kez yapıldığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :