"Bodrum önemli bir sınavı başarıyla vermiştir"

"Bodrum önemli bir sınavı başarıyla vermiştir"

Bodrum Kaymakamı Yılmaz:"Yaşanan depremde ilçemiz deprem dayanıklılığı konusunda belki dünyada birçok yerleşim yerine örnek gösterilecek şekilde önemli bir sınavı başarıyla vermiştir"- "(Depremde İstanköy Adası'nda hayatını kaybeden Sinan Kurtoğlu) Aile c

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesi Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Yaşanan depremde ilçemiz deprem dayanıklılığı konusunda belki dünyada birçok yerleşim yerine örnek gösterilecek şekilde önemli bir sınavı başarıyla vermiştir." dedi.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, Bodrum'un kaliteli tesisleri, sıcak kanlı hizmet anlayışı, doğası, denizi, güneşi, temiz havası, tarihi ve kültürel varlıkları, huzurlu ve güvenli ortamıyla bir turizm kenti ve dünya markası olduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle meydana gelen yaralanmaların büyük kısmının yaşanan şok ve panikten kaynaklandığını ifade eden Bekir Yılmaz, "Depremin ardından vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli her türlü çalışma koordineli ve disiplinli şekilde devam ediyor. Yaşanan depremde ilçemiz deprem dayanıklılığı konusunda belki dünyada birçok yerleşim yerine örnek gösterilecek şekilde önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. Mevcut yapı stoku, estetiğinin yanı sıra sağlamlığıyla da kendisini ispatlamıştır." diye konuştu.

- "Bodrum dünyanın en güvenilir yerlerinden birisi"

Yılmaz, Bodrum'un sağlam yapılaşmasıyla deprem açısından dünyanın en güvenilir yerlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Depremin çok yakında ve yüzeyde olmasına rağmen yerli ve yabancı misafirlerin kaldığı otellerde, turistik tesislerde kayda değer hiçbir hasarla karşılaşılmadığını bildiren Kaymakam Yılmaz, şunları kaydetti:

"Önemli bir yaralanma hadisesi de olmadı. Bilim adamlarımızın açıklamasına göre, Bodrum bugün yaşanan depremdeki enerji boşalması da dikkate alındığında dünyanın en risksiz yerlerinden birisidir. Meydana gelen artçı sarsıntılar ise normaldir ve tehlike arz etmemektedir. Yerli yabancı tüm misafirlerimizi endişeden uzak tatillerine devam etmeye ve rahat olmaya çağırıyoruz. Felaket tellallığı yapan bazı kötü niyetli kişilerin asılsız haberleri gerçeği yansıtmıyor. Herkesi tatillerini Bodrum'da yapmaya davet ediyorum."

Bekir Yılmaz, Bodrum'da hiçbir can kaybı olmazken, İzmir'den İstanköy Adası'na giden Sinan Kurtoğlu'nun hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Kurtoğlu'nun cenazesinin getirilmesi için gerekli işlemlerin başladığını anlatan Yılmaz, "Kurtoğlu'nun ailesini Bodrum'da misafir ettik. Aile cenazeyi almaya gitti. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Onların dönüşlerini bekliyoruz. Başımız sağ olsun." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :