Böbrek sağlığı için obeziteye dikkat yarışması

Böbrek sağlığı için obeziteye dikkat yarışması

TBV'nin çocuklarda böbrek sağlığının korunması amacıyla obezi̇teye di̇kkati çekmek üzere hayata geçi̇rdi̇ği̇ vi̇deo, resi̇m ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

İSTANBUL (AA) - Türk Böbrek Vakfı'nın (TBV) çocuklarda böbrek sağlığının korunması amacıyla obezi̇teye di̇kkati çekmek üzere hayata geçi̇rdi̇ği̇ vi̇deo, resi̇m ve fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, ilk ve orta öğrenim öğrencilerine yönelik "Ben obez olsaydım neleri yapamazdım?" konulu video, resim ve fotoğraf yarışmasına İstanbul, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Karaman ve Tokat gibi birçok ilden yüzlerce çocuk katıldı.

Yarışmada toplam 67 öğrencinin başvuruları dikkate alındı. Yaş kriterinden dolayı değerlendirme dışı kalan çalışmaların, yarışma süresi sonunda TBV'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanması sağlandı.

Yarışma, 8-12 yaş arası çocukları kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. 8-28 Şubat tarihleri arasında, 20 saniyelik video, resim veya fotoğraf ile başvuran katılımcıların çalışmaları vakfın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Video dalında en yüksek beğeniyi alan Ümraniye Çamlık Sevinç Koleji 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 19 kişilik "NObezite Grubu" birinci olurken, resim dalında birincilik ödülünü İzmir Urla'dan Perihan-Mahmut Celalettin Demirgüneş İlkokulu öğrencisi Eylül Şenel kazandı.

Alanya Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu öğrencisi Yusuf Ebrar Akgül ise fotoğraf dalında birinciliğe layık görüldü. Tüm kategorilerin birincilerine kupa, fotoğraf makinesi ile bireysel katılımcılara bisiklet armağan edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm çocuklara sağlıklı yaşam gönüllüsü olmalarından dolayı teşekkür sertifikası verildi.

- "Çocuk obez sayısı ürkütücü rakamlara ulaştı"

Sevinç İlkokulu Müdürü Ebru İlbay, organize ettiği törenle Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve vakıf çalışanlarını ağırlayarak öğrencilerin ödüllerine kavuşmasını sağladı.

TBV Başkanı Timur Erk, öğrencilere teşekkürlerini ileterek, yarışma temasının önemine değindi.

Dünyanın birçok ülkesinde çocuk obez sayısının ürkütücü rakamlara ulaştığını belirten Erk, "Gelecek nesiller için büyük bir tehdit oluşturan obeziteye ve obezite kaynaklı kalp-damar ve böbrek hastalıklarına dikkati çekmek buradaki asıl amacımızdı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, ülkemizde 3 milyon obezin 1,8 milyonu 0-18 yaş aralığında. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, başta böbrek sağlığı olmak üzere genel sağlığı bizim önemli önceliklerimizden olmalı." ifadelerini kullandı.

Dünya Böbrek Günü'nün 2017 temasının, böbrek sağlığının korunması amaçlı "çocuklarda obezite ile mücadele" olduğunu dile getiren Erk, vakıf olarak yaptıkları çalışmalarda bu konuya özellikle öncelik verdiklerini kaydetti.

Erk, başvuru yapan tüm katılımcıların bu süreçte obeziteyi sorgulayıp araştırdıklarını, obezitenin neden olduğu ve nelere yol açtığı konusunda fikir sahibi olduklarını dile getirdi.

Törende, yarışmaya katılan fakat yaş sınırından dolayı değerlendirme dışından kalan 1. sınıf öğrencilerinden Mini Mini Birler Grubu'na teşekkür sertifikası ve kupa takdim edildi. Sonrasında ise katılım sağlayan öğrencilere, böbrek sağlığının korunmasına dikkati çekmek amacıyla "sağlıklı beslenme ve hayat tarzı önerileri eğitimi" verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :