BM'nin 69. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

BM'nin 69. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler'in 69. kuruluş yıl dönümü, Ankara Hilton Otel'de verilen resepsiyonla kutlandı.BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi...

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler'in 69. kuruluş yıl dönümü, Ankara Hilton Otel'de verilen resepsiyonla kutlandı.

BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra'nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun yanısıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve yabancı davetli katıldı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Malhotra, BM'nin kurulduğu 1945 yılından bu yana güvenlik, insan hakları ekonomik kalkınma çerçevesinde tüm ülkelerin birliğini, barış ve güvenliğini korumaya çalıştığını söyledi.

Dünyanın bölgesel çatışmalar, terörizm, yoksulluk, çevre sorunları, insan kaçakçılığı, salgın hastalıklar gibi tehditlere maruz kaldığının hatırlatan Malhotra, "hiçbir ülkenin bu tür tehlikelere karşı tek başına yüzleşemeyeceğini bu çerçevede BM olarak dünyanın birliğini ve beraberliğini korumaya çalıştıklarını" söyledi.

Suriye krizi nedeniyle Türkiye'ye 1,5 milyondan fazla mültecinin sığındığını kaydeden Malhotra, Türkiye'nin aynı zamanda Kobani'de de aynı hassasiyetle yardımlarına devam ettiğini hatırlatarak uluslararası toplum adına teşekkürlerini iletti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da soğuk savaşın bitiminden bu yana geçen 20 yılda dünyanın evrildiği yeni düzene yönelik tartışmaların hız kesemeden devam ettiği ortamda daha önce hiç karşılaşılmayan karmaşık tehlike ve fırsatlarla karşılaştıklarını söyledi.

Bu tehlikelere karşı BM'nin önemine değinen Koru, ülkelerin birlikte hareket ederek bu tür tehlikelere karşı ortak akılla cevap vermesi gerektiğinin altını çizdi. Koru, bu çerçevede İstanbul'un bölgesel anlamda BM merkezi olması için çalışmalarına hız verdiklerini aktardı.

Resepsiyon, BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Malhotra ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru'nun BM'nin 69. kuruluş yıl dönümü onuruna pasta kesmesiyle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı