BMMYK'dan Musul'daki sığınmacılara çadır yardımı

BMMYK'dan Musul'daki sığınmacılara çadır yardımı

BMMYK, sığınmacılar için bu hafta 7 binden fazla çadır gönderecek

BAĞDAT (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK), Musul'daki sığınmacılar için bu hafta 7 binden fazla çadır göndereceği bildirildi.

BMMYK'nın Irak Temsilcisi Bruno Guido, yaptığı yazılı açıklamada, "Komiserliğin Dubai ve Amman'daki acil yardım depolarından Musul'daki sığınmacılar için toplam 7 bin 200 çadır, beş gün içinde uçaklarla Uluslararası Erbil Havalimanına nakledilecek. Çadırlardan bin 515'ü dün gönderildi." ifadesine yer verdi.

Guido, BMMYK'nın sığınmacılar için 50 bin çadır ve 50 bin ihtiyaç paketi daha hazırlayacağını belirtti.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığının Musul sorumlusu Halid İsmail de Musul'un güneyindeki Eş-Şura nahiyesine bağlı Eş-Şuveyrat köyündeki 3 bin sığınmacının Kayyara nahiyesindeki El-Ceda sığınmacı kampına tahliye edildiğini açıkladı.

Tahliyelerin emniyet güçleriyle işbirliği ve koordinasyon içinde gerçekleştiğini ifade eden İsmail, sığınmacılar için gıda ve sağlık malzemeleri yüklü 10 tır insani yardımın da gönderildiğini bildirdi.

Bakanlık tarafından daha önce yapılan açıklamada da Musul'u kurtarma operasyonunun 10'uncu gününde kurtarılan çevre köylerden şu ana kadar 10 bine yakın sivilin evlerini terk ederek, güvenli bölgelere göç ettiği ifade edilmişti.

Başbakan Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :