BMGK'nın Sahel uyarısı

BMGK'nın Sahel uyarısı

BMGK, bugün kabul ettiği başkanlık açıklamasında, Sahara altı bölgesindeki en son terör olaylarını şiddetle kınadı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Sahara altı (Sahel) bölgesiyle ilgili bugün kabul ettiği Başkanlık açıklamasında, bölgedeki en son terör olaylarını şiddetle kınadı.

BMGK başkanlık açıklamasında, Sahel bölgesindeki terörle bağlantılı bazı olaylarla uyuşturucu kaçakçılığının, silahlı çatışmanın, silahlanmanın ve sınır ötesi örgütlü suçun barış ve güvenliğe yönelik ciddi tehditlere neden olduğu ifade edildi.

Son saldırıların en sert şekilde kınandığı açıklamada, "İslami Mağrip El Kaide, Boko Haram, Ensar Eddine, El Mourabitoun, Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi" gibi örgütlerin Sahel bölgesindeki terör faaliyetlerinden ciddi endişe duyulduğu bildirildi.

BMGK'nın bir kez daha "yönetim, güvenlik, insan hakları, kalkınmaya yönelik ve çevresel yönlerini kapsayan, kapsamlı ve koordineli bir yaklaşımın" önemine değindiği kaydedilen başkanlık açıklamasında, BM Entegre Sahel Stratejisi'nin ulusal ve bölgesel sahipliğine vurgu yapıldı, tüm ilgili aktörler, donörler ve ortakların arasında yakın istişare yapılmasının teşvik edildiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisiyle düzenli olarak New York'ta görüşerek gelişmeler hakkında bilgi paylaşan ''Sahel İçin 5 Grubu''nun liderlik rolüne övgüde bulunulan açıklamada, Sahel İçin Bakanlar Koordinasyon Platformu kurulmasının da memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı