BMGK'nin Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

BMGK'nin Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

Pekin yönetimi: "Kararı, kapsamlı ve dengeli uygulanmalı"

PEKİN (AA) - Çin, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesine ilişkin, "Kararın kapsamlı ve dengeli uygulanmasını" istedi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 2321 sayılı kararının "Kore yarımadasında ve Kuzeydoğu Asya'da barış ve istikrarın korunması yönündeki iradeyi yansıttığını" söyledi.

Kuzey Kore meselesinin "barışçıl, diplomatik ve siyasi yollardan çözümünden yana olduklarını" belirten Sözcü Gıng, ilgili taraflara "6'lı görüşmelere dönülmesi yönünde verdikleri sözü tutmaları" çağrısında bulundu.

Sözcü, yaptırımların uygulanma sürecinde Kuzey Kore halkının "sosyal, insani ve ticari hayatına zarar vermekten kaçınılması gerektiğini" dile getirirken, "2321 sayılı kararın, kapsamlı ve dengeli uygulanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kore yarımadasındaki durumun "hassas ve karmaşık" olduğunu kaydeden Gıng, ilgili tarafların "tansiyonu artıracak söylem ve tavırlardan uzak durmaları gerektiğini" belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :