BMGK'daki Halep toplantısı

BMGK'daki Halep toplantısı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Churkin:- "Amerikalılarla ikili görüşmelerden sonuç çıkmazsa, sahadaki durumu etkileyecek ve ılımlı muhaliflerin El Nusra'dan ayrılmalarına yardım edecek gruplarla çalışırız"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, Suriye'deki krizi çözmek için Rusya-ABD görüşmelerinden sonuç çıkmaması halinde sahadaki durumu etkileyecek ve ılımlı muhaliflerin El Nusra'dan ayrılmalarına yardım edecek gruplarla çalışacaklarını bildirdi.

Churkin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yapılan "Suriye'ye insani yardım ulaştırılması" konulu toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Halep'te ateşkes sağlanması ve kente insani yardımların ulaştırılması için bir sonraki adımın ne olacağı sorusu üzerine Churkin, "Görüşmeler 'Lozan formatında' devam ediyor. Amerikalılarla ikili görüşmelerden sonuç çıkmazsa, sahadaki durumu etkileyecek ve ılımlı muhaliflerin El Nusra'dan ayrılmalarına yardım edecek gruplarla çalışırız." yanıtını verdi.

- "Korkunç bir haber"

Churkin'e, "26 çocuk öldü. Rusya, bugün İdlib'de okul bombaladı mı?" sorusu da yönetildi.

Rus temsilci, Suriye'de okul bombalamadıklarını iddia ederek, "Korkunç bir haber, umarım bizimle alakası yoktur. Benim için 'hayır' demek kolay ama sorumluluk sahibi birisi olarak Savunma Bakanlığı ne diyecek, görmek gerek." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :