BM'de Türkiye'deki kültürel çeşitlilik anlatıldı

BM'de Türkiye'deki kültürel çeşitlilik anlatıldı

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Anlar:- "Türkiye kültürel çeşitliliğin en önemli merkezlerinden biri"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mine Anlar, Birleşmiş Milletler'de (BM) Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan bir sunum yaptı.

Anlar, BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "Kültürel Çeşitlilik Konferansı"nda Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkati çekti.

Türkiye'nin birçok uygarlığın ve önemli tarihi figürlerin doğduğu yer olduğunu kaydeden Anlar, bütün farklı kültürlerin ve medeniyetlerin izlerine Türkiye'de rastlamanın mümkün olduğunu söyledi.

Farklı millet, kültür ve dinlerin yüzlerce yıl Anadolu'da bir arada yaşadığını anlatan Anlar, "Türkiye kültürel çeşitliliğin en önemli merkezlerinden biri." dedi.

Türk Hava Yolları New York Genel Müdürü Cenk Öcal ise kültürel çeşitliliğin ve diyaloğun dünyada demokrasi ve barışın gelişmesinde önemli yer tuttuğunu belirtti.

Öcal, seyahatin de kültürel çeşitlilik oluşturulması ve farklı kültürler arasında bağ kurulmasında son derece önemli rol oynadığını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :