BM'de Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

BM'de Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

BM Genel Sekreteri Ban: "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü, bu yıl güvenlik ve umudun az olduğu bir döneme rastladı"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu yıl Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nün güvenlik ve umudun az olduğu bir döneme rastladığını belirtti. 

 Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen etkinlikte, BM Genel Sekreteri Ban'ın mesajı okundu. 

Ban, mesajında, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü güvenlik ve umudun az olduğu bir döneme rastladı" ifadesine yer verdi.

 Kudüs'te Müslümanlar ve Yahudiler için kutsal olan mekanlarda artan gerginliğin krize, ''tedirgin edici ve tehlikeli dini bir boyut" kazandırdığına dikkati çeken Ban, 50 yıldan fazladır süren işgalin Filistin halkı arasında derin bir hayal kırıklığına neden olduğunu ifade etti. 

Ban, uluslararası topluma, Filistin ve İsrail halkının hakkettiği barışın getirilmesi için daha büyük bir rol üstelenmesi çağrısında bulundu. 

Etkinlikte, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da mesajı okundu. Abbas mesajında, BM'ye Filistin davasını savunduğu ve Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü için teşekkür etti. 

Filistin'de yaşanan son gelişmelerin azalan umudun, baskının ve kuşatmanın sonucu olduğunu ifade eden Abbas, mesajında "acil barış" vurgusu yaptı. 

 Etkinlikte, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülke Filistin'e destek mesajı verdi. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977 tarihinde yaptığı oturumda alınan kararla 29 Kasım, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanıyor.


 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı