BM'de "Avrupa'da Güvenlik Sorunu ve PKK Tehlikesi" konferansı

BM'de "Avrupa'da Güvenlik Sorunu ve PKK Tehlikesi" konferansı

Cojep International Genel Sekreteri Yılmaz:- "Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda başta olmak üzere AB'ye üye ülkelerinin Türkiye dostluk grubu başkanlarına, Avrupa'da güvenlik sorunu ve PKK tehlikesi konusunda kaygılarımızı açıklayan ve destek talep eden

CENEVRE (AA) - Uluslararası Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (Cojep) Genel Sekreteri Celil Yılmaz, Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye dostluk grubu başkanlarına, Avrupa'da güvenlik sorunu ve PKK tehlikesi konusunda kaygılarını açıklayan ve destek talep eden yazı göndereceklerini söyledi.

Cojep, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde, "Avrupa'da Güvenlik Sorunu ve PKK Tehlikesi" başlıklı konferans düzenledi.

Cojep International Genel Sekreteri Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AB, 11 Eylül saldırısı sonrası PKK'yı terörist gruplar listesine almasına rağmen başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde terör örgütüne imkan ve alan verildiğini, bunların desteklendiğini gözlemlediklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok Türk devlet yetkilisine toplantı ve konferans izni vermeyen Almanya, Hollanda ve Belçika'dan, PKK'nın Avrupa Konseyi ve AB önünde çadır kurmasına izin çıktığına işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörist listende olan PKK'ya çadır kurma izni vereceksin ama 1949 yılından beri Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye'nin bakanlarına toplanma izni vermeyeceksin, bu nasıl bir tezat ve düşmanlık hep birlikte görmemiz lazım. Hollanda, demokratik hakkını kullanarak toplanan Türk vatandaşlarına polisi ve köpekleri ile saldırarak toplanma ve ifade özgürlüğünü ihlal etmiştir. En son birkaç gün önce Frankfurt şehir merkezinde toplanan PKK destekçileri Öcalan bayrakları ile Türkiye aleyhine slogan atmış, Alman polisi sadece izlemiştir. Son yıllarda Avrupa'nın Türkiye'ye karşı gösterdiği en büyük çifte standart ile karşı karşıyayız. Avrupa'nın 'düşmanımın düşmanı dostumdur' diyerek Türkiye'ye karşı PKK'yı desteklemesi Avrupa için de büyük bir tehlikedir, çünkü teröristlerin ülkesi olmaz."

Yılmaz, PKK'nın, Avrupa'nın ortasında "elini kolunu sallayarak" Avrupalı Türklere, Türk derneklerine ve camilere saldırılarının arttığını ve bunun endişe verici olduğunu kaydederek, "Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda başta olmak üzere AB'ye üye ülkelerinin Türkiye dostluk grubu başkanlarına Avrupa'da güvenlik sorunu ve PKK tehlikesi konusunda kaygılarımızı açıklayan ve destek talep eden bir yazı göndereceğiz." diye konuştu.

Konferansta, Cojep International Göç ve Mülteci Uzmanı Satı Arık, Cojep İnsan Hakları Uzmanı Melek Özsarı, Fransa Uzak Doğu Dilleri Üniversitesi Türkiye Jeopolitiği Uzmanı Recep Yılmaz da konuşma yaptı.

Cojep, BM Cenevre Ofisi'ndeki konferanstan sonra aynı başlıkla Avrupa Konseyi, Avrupa Parlementosu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatında (AGİT) da konferans düzenleneceğini duyurdu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :