BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed Umman'da

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed Umman'da

Şeyh Ahmed, Husi-GPC ortak heyetine, saldırıların 72 saat durdurulması ve ateşkesin tekrar başlaması önerisi sundu

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in, Yemen barış müzakerelerinin yeni tur hazırlıklarını görüşmek üzere Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) ortak heyeti ile bir araya geldiği bildirildi.

Heyete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi ve GPC ortak heyetiyle Umman'ın başkenti Maskat'ta bir araya gelen Şeyh Ahmed, saldırıların 72 saat durdurulması ve ateşkesin tekrar başlaması önerisini sundu.

Görüşmelerde Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait insani yardım gemisinin Babu'l Mendeb Boğazı'nda saldırıya uğraması ve Uluslararası Sana Havalimanı'na 9 Ağustos'tan beri uygulanan abluka konularına da değinildiği ifade edildi.

Maskat'a dün ulaşan Şeyh Ahmed'in, arabuluculuk görevini üstlenen Umman Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah ile bir araya geldiği belirtilmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 9 Ağustos'tan bu yana Uluslararası Sana Havalimanı'na uçuş yasağı uyguluyor.

Husi-GPC ortak heyeti salı günü yaptıkları yazılı açıklamada, barış görüşmelerinin yeniden başlaması için BM'nin yazılı çözüm önerisi sunmasını ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yerine yeni cumhurbaşkanlığı kurumu kurulmasını şart koşmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :