BM muhabirlerinden AA'ya ziyaret

BM muhabirlerinden AA'ya ziyaret

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, BM muhabirlerine AA'nın habercilik ilkeleri, çalışmaları ve geleceğe dönük projeleri hakkında bilgi verdi

ANKARA (AA) - İsviçre'den gelen Birleşmiş Milletler (BM) muhabirleri, Ankara, Gaziantep ve İstanbul'u kapsayan gezi çerçevesinde Anadolu Ajansını (AA) ziyaret etti.

İsviçre Yabancı Gazeteciler Derneği (APES) tarafından organize edilen ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) desteğiyle düzenlenen bir haftalık geziye katılan 10 BM muhabiri AA Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Heyet, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’dan AA'nın habercilik ilkeleri, çalışmaları ve geleceğe dönük projeleri hakkında bilgi aldı.

Özkaya, kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında heyete yaptığı sunumda, AA'nın 35 ülkede bürosu, 86 ülkede temsilcisi ve 74 farklı ülkeden çalışanıyla dünyanın en önemli ve etkin 10 haber ajansından birisi olduğunu, 11 dilde yayın yaptığını ve birçok haber ajansıyla da iş birliği yaptığını anlattı.

AA'nın bu sene içerisinde Çin'in başkenti Pekin'de, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da ve Kolombiya'nın başkenti Bogota'da da birer ofis açacağını bildiren Özkaya, dünya çapındaki ofis sayısının yakında 40'a ulaşacağını kaydetti.

Özkaya, AA'nın geçen yıllarda kurduğu İslam Dünyası Haberleri, Türk Dünyası Haberleri ve Analiz Haberler gibi özel paketlerle farklı coğrafyalar ve kültürler hakkında birçok dilde haber yaptığına dikkati çekti ve kurumun aynı zamanda bünyesinde oluşturduğu akademiyle genç gazeteciler yetiştirerek Türkiye ve dünyada gazeteciliğin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

AA tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards" hakkında da bilgi veren Özkaya, yarışmaya dünya çapında birçok fotoğrafçının katıldığını belirtti.

Özkaya, AA'nın sadece yerel veya ulusal düzeyde değil, küresel çapta bir ajans olduğunu vurgulayarak birçok farklı haber ajansı güncel gelişmeleri AA üzerinden takip ettiğini söyledi.

Konuşmasının ardından BM muhabirlerinin soruların yanıtlayan Özkaya, ardından konuk heyet başkanı Jean Musy'e bir vazo, 2016 Yıllığı ile İstanbul Photo Awards fotoğraf albümü hediye etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :