BM muhabirleri, Ankara'da

BM muhabirleri, Ankara'da

Gazeteciler, Ankara'daki programın ilk gününde, Dışişleri Bakanlığı, TRT ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını ziyaret etti

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) muhabirleri, Ankara, Gaziantep ve İstanbul'u kapsayan, bir haftalık Türkiye gezisinin ilk gününde, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı, TRT ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını (YTB) ziyaret etti.

İsviçre Yabancı Gazeteciler Derneği (APES) tarafından organize edilen ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü desteğiyle yapılan geziye 10 BM muhabiri katılıyor.

Dışişleri Bakanlığında başlayan programda, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kaan Esener, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Suriye ve Lübnan'dan Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Mustafa Yurdakul ve Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşlerinden Sorumlu Genel Direktörü Aylin Sekizkök gazetecilere, Suriye krizi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, AB ile ilişkiler, Türkiye'nin dış politikası, PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

TRT Ankara Genel Müdürlüğünü gezen gazetecilere, TRT Haber Editörü Yayın Sorumlusu Ömer Selvi tarafından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TRT binasında yaşananlar hakkında bilgi verildi.

Gazetecilere YTB ziyaretlerinde YTB Başkanı Mehmet Köse, yurt dışında yaşayan Türkler ve Türkiye'deki Suriyeli mülteciler hakkında bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Muhabirlerin, yarın TBMM'yi ziyaret ederek TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ile görüşmesi ve sonrasında da Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile bir araya gelmesi bekleniyor.

4 Mayıs'ta Anadolu Ajansı ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek gazetecilerin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile de görüşmesi öngörülüyor.

- Mülteci kampları gezilecek

4 Mayıs akşamı Ankara'dan Gaziantep'e hareket edecek gazeteciler, 5 Mayıs'ta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile görüşerek mülteci kamplarını gezecek.

5 Mayıs'ta İstanbul'a gidecek gazeteciler, kültürel gezilerle programı tamamlayacak ve 7 Mayıs'ta Türkiye'den ayrılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :