BM İnsan Hakları Konseyi yetkilisinin Kuzey Kore ziyareti

BM İnsan Hakları Konseyi yetkilisinin Kuzey Kore ziyareti

Ülkeye girmeyi başaran ilk BM İnsan Hakları Konseyi yetkilisi olan Aguilar, engellilerle daha çok ilgilenilmesini istedi

PYONGYANG (AA) - Kuzey Kore'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Özel Raportörü Catalina Devandas Aguilar, ülkedeki engelliler için daha çok çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Aguilar, Kuzey Kore ziyaretinin son gününde başkent Pyongyang'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede engellilerle daha çok ilgilenilmesi çağrısında bulundu.

Kuzey Kore'ye girmeyi başaran ilk BM İnsan Hakları Konseyi yetkilisi Aguilar, BM ve diğer uluslararası kuruluşlardan, tüm projelerine engellileri de dahil etmelerini istedi.

Ülkeye çarşamba günü gelen ve Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Temsilcisi Ri Hung Sik ile Pyongyang'da görüşen Aguilar, ziyareti sırasında yetkililerle engelli hakları konusunda temaslarda bulunacağını ifade etmişti.

Uzun süredir insan hakları ihlalleri ve nükleer silah denemeleriyle eleştirilen Kuzey Kore'nin engellilerin hakları konusunda olumlu adımlar attığı kaydedilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :