BM Genel Sekreteri Ban Ürdün'de

BM Genel Sekreteri Ban Ürdün'de

Ban Ki-mun, Kral Abdullah ile biraraya gelerek Gazze'ye yönelik saldırıları görüştü

AMMAN (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya gelerek Gazze'ye yönelik saldırıları görüştü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için Ortadoğu'da temaslarda bulunan Ban, İsrail'den Ürdün'e geçti.

Ürdün Kralı Abdullah ile basına kapalı gerçekleşen görüşme hakkında Ürdün Kraliyet Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Ban'ın iki tarafa saldırıları durdurma ve ateşkes anlaşması için masaya oturma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

 Açıklamada Ban'ın, "Amacımız Arap dünyası ve uluslararası kamuoyu tarafından kabul edilen Mısır'ın ateşkes girişiminin, iki taraftan da kabul edilmesi ve saldırıların sona ermesi" sözlerine yer verildi.

Açıklamada, Ban'ın, Gazze'de ölü sayısısnın 600'ü aştığını vurguladığı ve daha fazla ölümün gerçekleşmesinin kabul edilemeyeceğini söylediği yazıldı.

Kral Abdullah'ın ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kabul edilemeyeceğini belirttiği açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların sona erdirilmesinin uluslararası kamuoyunun sorumluluğu olduğunu kaydettiği bildirildi.

Gazze saldırılarını "tolere edilemez" olarak niteleyen Kral Abdullah, Filistin halkının yaşama hakkı olduğunu ve İsrail-Filistin sorununun sona erdirilmesi için iki devletli çözümün uygulamaya geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı