BM Cenevre Ofisi'ndeki Libya görüşmeleri

BM Cenevre Ofisi'ndeki Libya görüşmeleri

BM Libya Özel Temsilcisi Leon:

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, Libya'da çatışan tarafların ülkedeki krizin sonlandırılması amacıyla yürüttükleri diyalog görüşmelerinin çok yapıcı olduğunu, masada iyi fikirlerin yer aldığını ve her şeyin olumlu ilerlediğini belirtti. 

BM Cenevre Ofisi'nde basına kapalı yapılan diyalog görüşmelerinin ikinci turuna Tobruk yönetimine bağlı temsilciler katılırken, Trablus'ta yönetimi elinde bulunduran Milli Genel Kongre'den temsilciler yer almadı. 

BM'den yapılan yazılı açıklamada, katılımcıların görüşmelerde, birlik hükümeti kurulması, güven artırıcı önlemler alınması ve sonraki diyalog görüşmelerinin nerede yapılacağı gibi konuları ele aldıkları ifade edildi. 

Açıklamada özel temsilci Leon'un "Görüşmelere katılan temsilcilerin ve katılacak olanların ülkede güvenliği sağlamak ve krizi aşmak için bir anlaşmaya varma konusunda kararlıklık göstereceğinden eminim. Görüşmeler çok yapıcı, masada çok iyi fikirler var ve her şey olumlu" değerlendirmesine yer verildi. 

Taraflar görüşmelere bugün de devam edecek. 

Libya'nın eski Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülaziz ile Tobruk yönetiminden temsilciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de görüşmelere katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı