BM 72. Genel Kurulu

BM 72. Genel Kurulu

Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili: - "BM üyeleri, Rusya Federasyonu'nun Gürcistan'ın egemen topraklarında iki tarihi bölgeyi işgal etmeye devam ettiğini biliyor. Rusya böylece birçok uluslararası yükümlülüğünü, Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu'nun onayl

TİFLİS (AA) - Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, ülkesinin Abhazya ve Güney Osetya bölgelerine yönelik Rusya'nın işgal politikasını sürdürdüğünü belirterek, söz konusu bölgelerde yerinden edilmiş yüz binlerce Gürcistan vatandaşının evlerine dönemediğini söyledi.

Gürcistan Başbakanlığının resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, Kvirikaşvili, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, ülkesindeki ekonomik, siyasi, sosyal gelişmelerin yanı sıra Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'yı işgaline de değindi.

Kvirikaşvili, Rusya'nın söz konusu bölgelere yönelik işgal politikasını sürdürdüğünü ve bunu herkesin gördüğünü belirterek, "BM üyeleri, Rusya Federasyonu'nun Gürcistan'ın egemen topraklarında iki tarihi bölgeyi işgal etmeye devam ettiğini biliyor. Rusya böylece birçok uluslararası yükümlülüğünü, Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu'nun onayladığı onlarca kararı ihlal ediyor." diye konuştu.

Başbakan Kvirikaşvili, Rusya'nın 2017'den itibaren, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'nın ayrılıkçı yönetimleriyle askeri alanda sözde iş birliği anlaşmaları yaparak bu bölgelerdeki askeri varlığını güçlendirdiğini ifade etti.

Tiflis hükümetinin Gürcistan'daki toprak bütünlüğü sorunlarının barış yoluyla çözülmesine inandığını vurgulayan Kvirikaşvili, Rusya'nın 2008'de Gürcistan'la imzaladığı ateşkes anlaşması maddelerine bugüne kadar uymadığını da söyledi.

Kvirikaşvili konuşmasında ayrıca, Türkiye ve Azerbaycan'la ortak yapılan ve yakında açılması beklenen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) projesinin önemine de değindi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :