BM 72. Genel Kurulu

BM 72. Genel Kurulu

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Cenevre'de Suriye için kalıcı barışcıl bir çözüm bulunması gerektiğini bildirdi

SOFYA (AA) - Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Suriye'de barış süreci için Cenevre görüşmelerinin ertelenmemesi gereken bir görev olduğunu söyledi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Radev, New York'ta Birleşmiş Milletler'in (BM) 72. Genel Kuruluna katıldı.

"Şiddet olayları ülkelerin ekonomilerini çökertir, devasa göç hareketlerine yol açar." ifadesini kullanan Radev, bu ortamdan en çok çocukların etkilendiğini ve onların yaşadıklarının dikkate alınması gerektiğini anlattı.

Radev, Ortadoğu barış sürecinin yeniden hayata geçirilmesi gerektiğini, bunun uluslararası toplumun ana görevlerinden biri olduğunu vurgulayarak, Filistin-İsrail meselesinin çözümünde "iki devlet formülü"ne vurgu yaptı.

Suriye’nin barış sürecinde, ülkenin toprak bütünlüğünün esas alınması gerektiğine de işaret eden Radev, Cenevre'de kalıcı barışçıl bir çözüm bulunması için görüşmelerin "ertelenmeyecek bir görev olduğunu" belirtti.

Doğu Ukrayna'daki sorunlara da değinen Radev, zaman zaman uygulanan ateşkes anlaşmalarına rağmen buradaki ortamın halen istikrarsız olduğunu ve Minsk anlaşmalarının koşulsuz şekilde yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :