Blatt: "Avrupa'ya döndüğüm için heyecanlıyım"

Blatt: "Avrupa'ya döndüğüm için heyecanlıyım"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt:"Darüşşafaka Doğuş, bana çok üst düzey ve kaliteli bir ortam sundu"- "Türkiye'de Avrupa'nın en iyi koçlarıyla mücadele etmek heyecanı verici ve meydan okuyucu bir durum"- "Cleveland Cavaliers'ın başarısına, oradaki ark


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'ta yeni başantrenör David Blatt, Avrupa'ya döndüğü için heyecanlı olduğunu söyledi.

Bu yılın ocak ayına kadar Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Cleveland Cavaliers'ı çalıştıran ABD'li başantrenör, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

NBA'den tekrar Avrupa basketboluna dönme sürecini anlatan Blatt, Darüşşafaka Doğuş'un teklifinin kendisini etkilediğini belirtti.

Avrupa'da çalıştığı son sezonda Maccabi Electra ile 2014 yılında THY Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Blatt, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce ben bu ortama çok alışkınım. Aynı zamanda NBA'de de çok özel, meydan okucu bir deneyim yaşadım. Bundan da çok memnunum. NBA'de kalmayı da denedim. Birçok takımla görüşme yaptım. Birkaçıyla anlaşmaya da yaklaştım ama olmadı. NBA'de başantrenör olamayacağımı gördüğüm için alışkın olduğum bir ortama dönmeye karar verdim. Darüşşafaka Doğuş, bana çok üst düzey ve kaliteli bir ortam sundu. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim. Avrupa'ya döndüğüm için heyecanlıyım."


- "Avrupa'nın en iyi koçları Türkiye'de"


David Blatt, Avrupa Ligi'nin yanı sıra Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadele vereceğinden dolayı da heyecan duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'de Zeljko Obradovic (Fenerbahçe), Ergin Ataman (Galatasaray Odeabank), Velimir Perasovic (Anadolu Efes) gibi Avrupa'nın en iyi başantrenörlerinin bulunduğunu vurgulayan Blatt, "Bu isimler gerçekten de Avrupa'daki en iyi koçlardan. Türkiye'de Avrupa'nın en iyi koçlarıyla mücadele etmek heyecanı verici ve meydan okuyucu bir durum. Zaten o yüzden tekrar döndüğüme mutluyum." şeklinde konuştu.

Türkiye'de Efes Pilsen'i (Anadolu Efes) 2007-2008 sezonunun ilk bölümünde çalıştıran Blatt, Darüşşafaka Doğuş'la anlaştıktan sonra Ergin Ataman'la karşılaştığını aktararak, "Ergin Ataman'ı İtalya'da gördüm. Sohbetimiz oldu. Kendisi Avrupa'nın en iyilerinden birisi. Obradovic'le henüz temasa geçemedim. Kendisini görmekten ve onunla konuşmaktan büyük mutluluk duyarım."


- "Üst seviye kupalar kazandım"


NBA'de Cleveland Cavaliers ile iki sezon önce final oynayan bu sezon ise ayrıldığında takımı konferans lideri olarak bırakan ABD'li başantrenör, Avrupa'da da büyük başarılar yakaladığını vurguladı.

Maccabi Electra ile Avrupa Ligi'nde yaşadığı şampiyonluğunun yanı sıra Rusya ile 2007'de Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda zirveye çıkan Blatt, aynı milli takımla 2012 Londra Olimpiyatları'nda bronz madalya elde etti.

Kupaların nasıl kazanıldığı konusunda deneyimli olduğunu anlatan Blatt, şöyle konuştu:

"Kupa alma anlamında Avrupa'da üst düzey ortamlarda bulundum. Hem kulüp hem de milli takım anlamında bu başarıları yakaladım. Bu tür başarılardan bahsederken, bir şeyler yapmak lazım. Öncelikle burada bir şeyleri yapmamız ve başarmamız gerekiyor. İyi bir ekip kurup iyi bir oyun tarzı yakalamamız gerekiyor. Büyük fedakarlıklarda bulunarak çalışmamız lazım. Kaliteli insanlar, oyuncularla güzel şeyler başarabilirsiniz. Benim felsefem her zaman böyle oldu."


- Cleveland Cavaliers'ın şampiyonluğu


David Blatt, NBA'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan eski takımı Cleveland Cavaliers'ın şampiyonluğuna, orada bulunan arkadaşları için sevindiğini söyledi.

Bu yılın ocak ayında Cleveland Cavaliers'tan ayrıldığında takımı Doğu Konferansı lideri olarak bırakan Blatt, ayrılık süreciyle ilgili fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, "Hepsi arkamda kaldı hiçbirinden bahsetmek istemiyorum Cleveland ile ilgili. Şehir için bu çok büyük başarı. Ve o ekipte çok arkadaşım dostum var. Cleveland Cavaliers'ın başarısına, oradaki arkadaşlarım için sevindim." ifadelerini kullandı.

Blatt, son olarak THY Avrupa Ligi'nin yeni formatını değerlendirerek, "Yeni sistemde 16 takımlı lig usulü olacak. Her şeyden önce büyük bir adaptasyon gerektirecek. Ekip, koç ve oyuncuların iyi adapte olmaları gerekecek. Dolayısıyla çok farklı bir sezon olacak. Sporseverler için bence çok güzel. Avrupa basketbolunun daha da gelişmesi ve geleceği içinde güzel bir uygulama olacak." şeklinde yorumda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :